В не малко рецепти се изисква яйцата да са на

...
В не малко рецепти се изисква яйцата да са на
Коментари Харесай

Защо е толкова важно яйцата да са на стайна температура, когато рецептата го изисква

В не малко предписания се изисква яйцата да са на стайна температура, само че това значимо конкретизиране постоянно е подценявано. Има ли в действителност то огромно значение и ще промени ли крайния резултат на печивата, ще разберем незабавно.

Вероятно сте чували, че сладкарството и въобще приготвянето на печива е просвета, което има своето пояснение. При осъществяването на сходни предписания всеки подробност е значим, с цел да получите бухнал самун, хрупкави бисквити или апетитен кекс. Ако пренебрегвате прекомерно доста от инструкциите и ги променяте съгласно вашия нюх, нещата няма да се развият в добра посока.

За разлика от готвенето на солени ястия, където импровизацията е разрешена, то в сладкарството и печивата тя не е целесъобразна. Ето за какво от време на време даже температурата на продуктите е от извънредно значение.

Професионалистите в тази област избират яйцата да са на стайна температура и зад него стои добра причина. Благодарение на това тестото ще бъде с гладка текстура, а кремовете и смесите за кексове и сладкиши ще са въздушни. Студените яйца ще доведат до тъкмо противоположния резултат. С тях тестото става с по-плътна конструкция, шупва по-бавно и има огромна възможност да не успее да се надигне задоволително.

За да избегнете същински неуспех в един от най-стриктните раздели на кулинарното изкуство, спазвайте тъкмо напътствията в рецептата.

Яйцата доближават стайна температура, когато ги извадите от хладилника най-малко 30 мин. по-рано преди да ги употребявате. Може да ускорите процеса, в случай че напълните купа с топла чешмяна вода и ги сложите вътре, до момента в който подготвяте останалите артикули.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР