В НДК започна Националното съвещание на ГЕРБ, на което трябва

...
В НДК започна Националното съвещание на ГЕРБ, на което трябва
Коментари Харесай

Бойко Борисов с ултиматум към ПП-ДБ: Брак, или повече - не става така

В НДК стартира Националното заседание на ГЕРБ, на което би трябвало да бъде показан планът на съдружно съглашение с “Продължаваме промяната-Демократична България ” (ПП-ДБ).

На форума ще бъдат показани два документа – съглашение за съдружно ръководство и механизъм за взимане на решения. Ще бъдат дадени и отговори на всички обществени въпроси и условия, сложени през последните дни от водачите на ПП-ДБ, се показва в известие от партийния пресцентър. 

Националното заседание се организира във формат Изпълнителна комисия, народни представители, регионални координатори, кметове на общини и региони, определени от ГЕРБ, общински и районни ръководители на партията, прецизират от пресцентъра на ГЕРБ.

Днес би трябвало да вземем значими решения, имаме потребност от вашата мъдрост и поддръжка, няма да вършим разбор за обстановката, в която се намираме, тъй като вие сте създали към този момент вашия разбор и оценката не е доста ласкава, посочи Дончев. Ако се върнем девет месеца обратно, ще забележим,, че тогава  различен излаз нямаше, с цел да бъде изведена страната от непрекъснатия цикъл от изори, изясни той.  По думите му значителният въпрос е дали резултатът си е заслужавал. Боя се, че ще дадете негативен отговор, продължи зам.-председателят на ГЕРБ. Има ли постоянен пиедестал и политическа логичност да дадеш поддръжка на този, който има за цел да те унищожи, да дадеш цялата политическа власт на втория, който е по-малък – няма, продължи Томислав Дончев. Според него като се изключи Мария Габриел държавното управление не може да се похвали с други резултати.

Днес повече от всеки път споделяме по какъв начин националният интерес е и партиен, тъй като България има потребност от устойчиво ръководство, само че то е допустимо единствено с ГЕРБ-СДС, съобщи пред Националното заседание на ГЕРБ вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел. 

Факт е, добави тя, че ГЕРБ е победител на изборите, само че няма чувство за равнопоставеност в държавното управление, във вземането на решения. Няма да разгадаем всичко положително свършено да се приписва като заслуга на “Продължаваме промяната-Демократична България ” (ПП-ДБ), а несвършеното – на ГЕРБ. Ние би трябвало да приказваме с обстоятелства и поети отговорности, посочи вицепремиерът.

Страната ни, по думите ѝ, още има потребност от законодателна стратегия, управническа стратегия, в която целите на хората и районите се слагат наедно с антикорупционната, правосъдната промяна, промяна в службите за сигурност. Затова желаеме да има явен механизъм за координиране на управническите  решения, да се носи отговорност за взетите решения, абсолютно следване на европейската и евроатлантическата интеграция на страната, посочи Габриел. Ако ще има България устойчиво държавно управление, думата на ГЕРБ ще тежи, а главните правила ще са демокрацията, Конституцията и върховенството на закона, акцентира тя и добави, че при вземането на решения водещи ще са “прозрачност, гласност и ясна отговорност ”. 

“Господ ни даде тествания през тези 3 години, но за смут на нашите съперници станахме и по-силни. Ако ви накарам дали сме за предварителни избори, знам какво ще извършите ”, взе думата водачът на ГЕРБ Бойко Борисов. 

“Партията ни е блага, само че страната е над всичко ”, акцентира Борисов.

По думите му на 3 март страната е посочила ново “чудовищно разделяне ”, идващо от “Шипка ”.

“Там се появиха проруските партии и националистическите партии и си пролича разделянето по тази ос. А от другата страна на оста, останахме ние, ПП-ДБ и Движение за права и свободи. Отивайки на избори, би трябвало да сме наясно, че това разделяне ще се разтрои като разделяне, тъй като даже ние, като евроатлантическа коалиция, ще сме разрушени между тях, а поотделно ще сме доста по-слаби в борбата за геополитическата ориентировка за България ”, безапелационен беше водачът на ГЕРБ.

“Ние подготвихме план точно с цел да не слагаме сътрудниците от ПП-ДБ по напън, през днешния ден до 14 часа ще им го предадем да го прегледат и в случай че ме послушате, да дадем още един късмет на договарящия екип ”, разяснява Борисов и се пошегува, че екипът ще бъде формиран от Дончев, Добрев, Нанков – “ако желаеме да провалим всичко ”.

“Мария Габриел – водещ договарящ, Рая Назарян, Теменужка Петкова и Деница Сачева – способени, твърди и в това време уверени, че бихме могли, че без избори можем да намерим решение ”, сподели още Борисов и разкритикува ПП-ДБ, че не са се съветвали с ГЕРБ за промените на основни постове в страната.

“Предлагам да ми гласувате това доверие – да изпратим този преговорен екип с този документ и да опитаме да създадем изцяло ръководство. Повече такива за 9 месеца, за 6 месеца…А да забележим, а да се пробваме – пробвахме се 9 месеца. Или вършим нещо същинско, както дамите обичат да споделят – брак, или повече – не става по този начин ”, безапелационен беше водачът на ГЕРБ.

На съвещанието водачът на ГЕРБ Бойко Борисов изиска доверие от партията да изпрати на “Продължаваме смяната – Демократична България ” (ПП-ДБ) план на съдружно съглашение за взаимно ръководство. С болшинство активът на партията го поддържа. 
Източник: novinionline.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР