В най-ветровитите дни на отминалата седмица детско шлагерно студио ДА

...
В най-ветровитите дни на отминалата седмица детско шлагерно студио ДА
Коментари Харесай

Нова детска песен тръгва от Варна

В най-ветровитите дни на отминалата седмица детско шлагерно студио " ДА " е снимало нов видеоклип, научи Moreto.net. Това е следващата ария от идния албум на известната детска вокална групировка, която към този момент има и своя визия.

Песента със заглавие „ Ветре ранобуднико ” още веднъж е с авторството на познатия тандем: музика - Доно Цветков, стихове - Райна Пенева, аранжимент - Красимир Илиев. Българската аудитория ги познава като създатели на едни от най-популярните и обичани модерни български детски песни - „ Ало, ало слънчице ”, „ Роклята на мама ” и доста други. Поетесата Райна Пенева, която е и притежател на премия за детска лирика на Съюза на българските писатели, особено дописа и преработи истинския текст на стихотворението, с цел да добие то песенната си форма. Още при първото слушане децата от вокалната групировка харесаха и запяха песента.

Клипът на песента е бил сниман на морския бряг във Варна, а природата като че ли особено се е билае подготвила, с цел да сътвори въодушевление, показва Доно Цветков.

„ Винаги върша тест дали още при първо слушане песента ще се харесва на децата. Всъщност те са най-точният аршин за оценка - или харесват, или не харесват песента. Техният усет мъчно може да се манипулира с рекламни трикове. ”- споделя композиторът Доно Цветков.
„ Снимките на клипа бяха същинско прекарване за децата – освен поради поривите напразно, който безусловно ги отнасяше, само че и поради опцията да се порадват на разцъфналите дървета и да нахранят лебедите край варненския бряг. ”
Песента се осъществя с помощта на поддръжката на Национален фонд ”Култура ”.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР