”В най-трудния момент за левицата, след тежка загуба през 2009,

...
”В най-трудния момент за левицата, след тежка загуба през 2009,
Коментари Харесай

Станишев: БСП ще сгреши, ако допусне сблъсъкът на изборите да е ПП – ГЕРБ

”В най-трудния миг за левицата, след тежка загуба през 2009, създадохме Младежкото обединяване, с цел да покажем, че Българска социалистическа партия има вероятност, да извадим младите на напред във времето и да им дадем самостоятелност. Важно беше да има национално младежко обединяване, което да стои зад тила на всеки младеж в партията и да му дава път. Днес навлизате в тийнейджърска възраст - 13 години, която е малко рискована и прочувствена, само че и доста забавна.”, съобщи президентът на ПЕС Сергей Станишев пред младежите в Стара Загора, на проведения от тях политически диалог “Политика на кръстопът: България, Европа и светът”.

“Тази година честваме 13 години МО, 30 години ПЕС и 131 години Българска социалистическа партия! Социализмът е оптимистична идеология – няма по какъв начин да си социалист, в случай че си черноглед. Но през днешния ден се намираме в сложен миг, който е тестване за Българска социалистическа партия и за лявото като цяло. Най-голямото терзание на хората е обвързвано с тяхното икономическо оцеляване. Българска социалистическа партия би трябвало да има съответен отговор на тези опасения. Нужна е доста ясна стратегия за избавяне на действителната стопанска система, с антикризисни ограничения за недопускане на закриване на предприятия и загуба на работни места. Без действителни антикризисни ограничения, не може да се подсигурява укротяването на инфлацията и на растежа на цените на енергоносителите, разяснява Станишев.

“Днес управлението на Българска социалистическа партия споделя, че е най-лоялният съдружен сътрудник в държавно управление, което взе решения за преустановяване на доставките на газ и за изгонването на съветските дипломати. То излезе със обществени оферти, които по-скоро напомпаха инфлацията. Тези дейности сложиха под въпрос енергийната и фискалната сигурност на страната. Друг значим въпрос, по който левицата не изрази изрично мнение беше нуждата от договаряния за мирното решение на войната в Украйна. Като социалист, аз съм срещу войната – по този начин беше и с войната в някогашна Югославия, по тази причина изтеглих и контингента от Ирак. Няма никакви причини за десетки хиляди жертви и от двете страни. Големите губещи от войната са Украйна, Русия и Европа.”

Станишев очерта и тематиките в идните избори. Президентът на ПЕС предизвести, че Българска социалистическа партия би трябвало “да избегне един риск – Политическа партия ще отстоява личните си политически ползи и профил – всички останали ще са врагове. Българска социалистическа партия ще сгреши, в случай че допусне главният конфликт да е Политическа партия – ГЕРБ. Във всички избори има два полюса, другото е заряд. Нужно е Българска социалистическа партия да излезе като независим полюс, с цел да притегли сила. Трябва да вложим старания, мисъл, страст, с цел да защитим лявото в България, тъй като няма кой различен да го направи. Да защитим хората и те да го почувстват.”

По покана на чирпанската партийна организация на Българска социалистическа партия и нейният ръководител Георги Николаев, Станишев се срещна с локалния актив в къщата-музей " Пейо К. Яворов " и показа, че има доста особено отношение към Старозагорския район. „ Бил съм лидер на листата тук, имал съм десетки срещи и в Чирпан, и на доста други места. Няма по какъв начин и мен и вас да не ни боли за положението на нашата партия, а още веднъж отиваме на избори. В политиката няма окончателно изпуснати благоприятни условия. Но би трябвало да си извадим поучения от грешките, които ни доведоха до 260 хиляди гласа. “.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР