В най-студения ден на годината Русе остана без парно и

...
В най-студения ден на годината Русе остана без парно и
Коментари Харесай

Русе остана без парно и топла вода в най-студения ден от годината

В най-студения ден на годината Русе остана без парно и топла вода. Аварията на Топлофикация визира целия град. Английската гимназия върна учениците си у дома, до момента в който парното не бъде пуснато.

Топлоподаването е спряно от нощес. Аварията е в един от топлоизточниците, настояват от Топлофикация и се надяват в следобедните часове да отстранят повредата. Това обаче е следващото прекъсване на парното и топлата вода в града през студения януари. Русенци недоволстват, че заплащат високи сметки за услуга, която е некачествена. От Топлофикация досега не оповестяват дали клиентите ще бъдат обезщетени.

Над 17 000 клиенти от Русе за следващ път останаха неприятно сюрпризирани от Топлофикация и изкараха на студено нощта.

Аз чакам, че когато се прибера от работа, ще имам затоплен апартамент, става известно, че заплащам единици, които през това време регистрира топломера, а нямам топло помещение и топла вода. Търся опция, заплащам в допълнение сметки. Това е нещо редовно, в случай че е еднократно добре, само че към този момент редовно е дразнещо. Докато тези повреди се случват, ние нямаме никакви обезщетения в месечните сметки, даже доколкото знам обмислят нарастване на това ползване, което аз не получавам, споделя Виолина Христова.

Здравните заведения също са без парно. Белодробната болница се избавя с климатици. Ръководството се тормози от една страна дали ще издържи инсталацията, а от друга от високата сметка за ток, която ще заплати.

Английската гимназия върна учениците си у дома. Часовете се организират онлайн.

Нашите деца тази заран бяха разходени до учебното заведение Английска езикова гимназия в Русе при минус 6 температура на открито. От 4-ти до 6-ти нямахме парно, тъй като имаше генерална огромна повреда на главен водопровод. Сега още веднъж сме без парно и без топла вода. Никакъв различен вид нямам, с изключение на електричеството, което с всеки минал ден нараства, както и парното. Ние плащаме услуга, която не получаваме, споделя Диана Иванова, родител.

От Топлофикация отхвърлиха коментар пред камера, само че шефът Севдалин Желев изясни, че повредата е отстранена, а цялостното възобновяване на топлоподаването се чака в следобедните часове.

Топлопроводите в града са над 80 км и постоянно излизат отвън строя. Те са остарели и амортизирани, само че мъчно могат да бъдат сменени, тъй като единствено един километър коства над 1 милион лв..

Екип на БНТ-Русе
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР