В най-скоро време ВМС ще отправят запитване за актуална информация

...
В най-скоро време ВМС ще отправят запитване за актуална информация
Коментари Харесай

ВМС събира актуална информация от фирмите за корабна техника

 Военноморски сили обучение  Военноморски сили обучение
В най-скоро време Военноморски сили ще насочат питане за настояща информация към компаниите, които оферират корабна техника. Това заяви командирът на бойния ни флот контраадмирал Митко Петев по време на тържественото разкриване на новата образователна 2018 година в Пункта за базиране -Варна.

„Това че се не се стигна до сключване на контракт за създаване на многофункционални патрулни кораби не значи, че планът е преустановен, в противен случай. Необходимо е да се актуализира както финансовата, по този начин и времевата рамка за осъществяването му. Сумата, която беше заложена като бюджет се оказа незадоволителна, защото беше изчислена на база цени от 2015-а година, а от този момент военноморската техника е поскъпнала с 30% заради изключителното търсене на международния пазар“, сподели контраадмирал Петев.

Той уточни, че през 2017 четири кораба са минали доков ремонт и тази процедура ще продължи, тъй като ще се наложи повече внимание на съществуващата корабна техника заради забавянето на придобиването на новите патрулни кораби. В момента фрегатата „Смели“ е на море и прави ходови тествания за ремонт на мотора.

Зрелищни демонстрации с гасене на пожар на транспортен съд, избавяне на потърпевш и превозването му с вертолет „Пантер“, водолазни спускания демонстрираха бойната подготвеност на състава на Флотилия бойни и спомагателни кораби на Военноморски сили. След тържественото издигане на военноморския байрак и флаговете за разцветяване военните моряци бяха поздравени от командирът на пункт за базиране Варна капитан І сан Георги Георгиев и командирът на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР