В най-многолюдното село на територията на Община Смолян – с.

...
В най-многолюдното село на територията на Община Смолян – с.
Коментари Харесай

Село Смилян почита фасула с голям празник

В най-многолюдното село на територията на Община Смолян – с. Смилян за седемнадесети път ще се организира Празника на смилянския боб.

Празникът стартира в10.00 часа през днешния ден със залп на фасуленото топче и няколко обичайни състезанието. Те са – за най-атрактивно аранжиран щанд на производител на Смилянски боб, конкурс “Пано, направено от Смилянски боб ”, конкурс “Най-оригинално ядене от смилянски боб ”, а за най-малките ще бъдат проведени “Игри на фасула ” и музикално-хумористична стратегия с присъединяване на самодейните сформира при читалището и гостуващи сформира. Всички посетители на празника ще могат да опитат боб супа, приготвена с артикули, дарени от жителите на селото.

За най-малките ще бъдат проведени “Игри на фасула ” и музикално-хумористична стратегия с присъединяване на самодейните сформира при читалището и гостуващи сформира.

Празникът, чиито уредници са община Смолян, кметство Смилян и читалище „ Проф. доктор Асен Златаров “, се утвърди като едно от знаковите туристически събития в Смолянския район, което всяка година притегля стотици гости, посетители, туристи и фенове на обичайния вид боб и хубостта на Средните Родопи. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР