В най-критично състояние след наводненията са 6 села - пет

...
В най-критично състояние след наводненията са 6 села - пет
Коментари Харесай

Поне година възстановяване на инфраструктурата след потопа очаква Николов

В най-критично положение след наводненията са 6 села - пет в община Карлово и пловдивското с. Трилистник. Това стана ясно от думите на шефа на ГДПБЗН основен комисар Николай Николов пред Българска национална телевизия.

Той сподели още, че кметът на Карлово е направил чудеса.

" Чудо е, че нямаме жертви. Такова ужасно злополучие не е имало скоро в България " , уточни гл. комисар Николов. Той добави, че вредите обаче са страхотни.

Според шефа на ГДПБЗН тъкмо такова злополучие не може да се планува, само че на фона на климатичните промени би трябвало да се подхващат превантивни ограничения.
 Четвърти ден остава сериозна обстановката в наводнените села по поречието на Стряма
Четвърти ден остава сериозна обстановката в наводнените села по поречието на Стряма

Пет къщи са застрашени от сриване в с. Богдан

Той отхвърли да разяснява повода за наводненията, като добави, че тя ще бъде открита най-точно от Национална следствена служба.

Гл. комисар Николов сподели още, че за момента 136 доброволци са изявили предпочитание да се притекат на помощ в бедстващите села и броят им ще се усилва в допълнение, като през днешния ден следва да бъде изработен график, с цел да могат всички те да се включат.

" Аз предвиждам 1-2 месеца почистване. Ако успеем до това време на идната година да възстановим инфраструктурата, ще е доста добре. Процесите са изключително тежки. Хубавото е, че страната през нейното управление изрази безапелационна поддръжка за хората. Каквото зависи от нея ще го направи - на първо място финансови средства и механически интервенции ", означи той.
 Тежката техника се включва в помощ на селата към Карлово
Тежката техника се включва в помощ на селата към Карлово

Започва оглед, с цел да се реши разпределението на машините по засегнатите села
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР