В най-голямата германска провинция Бавария от 20 март влизат в

...
В най-голямата германска провинция Бавария от 20 март влизат в
Коментари Харесай

Въвеждат драстични ограничителни мерки в Бавария заради коронавируса

В най-голямата немска провинция Бавария от 20 март влизат в действие строги ограничавания за придвижване на жителите, целящи ограничение на разпространяването на ковид .
Премиерът на провинцията Маркус Зьодер разгласи, че рестриктивните мерки влизат в действие довечера от 24:00 часа и ще бъдат в действие в продължение на две седмици, съобщи БГНЕС.
Според него, по улиците към момента има прекалено много хора, които се движат на групи, а това не следва да се позволява.
От тази нощ жителите на Бавария ще могат да напущат жилищата си единствено в случай че имат основателни аргументи – отиване на работа, извършване на покупки, визити при доктор и аптеката, оказване на помощ за други хора, визити на сътрудници (приятели), спорт и разходка на чист въздух. Последните са възможни единствено в случай че са независими или в компанията на хора, с които съжителствате.
Както оповестява „ Тагесшау ”, коронавирусът е обхванал крепко провинцията.
Според Зьодер, през последните дни е направено доста против разпространението на вируса, само че е належащо още повече. Идеята е публичният живот да бъде редуциран до най-малко.
Правителството не има намерение да трансформира провинцията в лагер и да затвори всичко.
Чистият въздух е потребен, съобщи министър председателят, по тази причина са позволени спортът и разходките. Просто към този момент няма да има струпване на хора на едно място и това ще бъде следено от полицията.
Зьодер предизвести, че който си разреши да наруши възбраните, ще би трябвало да си бръкне надълбоко в джоба.
Хората ще могат да продължат да вървят на работа, в случай че не е допустимо да я правят от къщи.
Премиерът прикани работодателите да преразгледат тази опция, а в случай че в действителност не може да се премине на отдалечена работа, да се погрижат за сигурността на чиновниците си на работното място.
„ Останете си у дома ”, прикани Зьодер и акцентира, че всички дружно би трябвало положат старания да прекратят вълната от увеличаващи се заразявания.
В началото на седмицата учебните заведения и детските градини в Бавария бяха затворени, като същата орис последва и голям брой магазини.
Очаква се в неделя канцлерът на Германия Ангела Меркел да разиска с министър председателите на провинциите нуждата от въвеждане на спомагателни ограничения против COVID-19.
Коронавирус: Драматична е борбата на Испания с заболяването (СНИМКИ И ВИДЕО)
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР