В най-богатата страна в света можете да умрете като през

...
В най-богатата страна в света можете да умрете като през
Коментари Харесай

Дървеници изядоха затворник жив

В най-богатата страна в света можете да умрете като през Средновековието, погълнати от дървеници, в мръсна, тъмна и  задушлива килия. 

В Атланта, Джорджия, 35-годишният афроамериканец Лашон Томпсън, който е задържан за юмручен пердах, беше открит мъртъв в килията си, евентуално - както се изрази юристът на неговото фамилията - " изяден жив от дървеници ", завъдили се в това, което механически би трябвало да бъде легло, само че е ръждясала, зловонна плоча, заобиколена от отпадък.

Условията в „ клетката “ били толкоз отвратителни, че пазачът на пандиза трябвало да носи защитен костюм, като тези, употребявани в атомните електроцентрали, с цел да избегне заразяване с нещо рисково. 

На почернелия под на килията са видяни пластмасови лъжици, чифт мръсни чехли и части хартия. Столът е кръгла железна седалка, като тези, на които се сяда за паспортни фотоси, само че покрита с одеяло с пълен пласт нечистотия. Жертвата е настанена в психиатричното поделение на пандиза на окръг Фултън, защото е открито, че има психологични проблеми, само че все пак Томпсън се е намирал в положително физическо здраве, когато е бил въдворен в пандиза. 

’s life was so egregiously devalued and degraded.

If we are to live together and not continue our most painful, destructive patterns, cannot = dehumanization and jail cannot = devastation.
— Be A King (@BerniceKing)
Три дни след ареста си афроамериканецът е открит мъртъв, затрупан с буболечки и нечистотия, написа La Repubblica. 

Злокобната история е от средата на септември предходната година, само че в този момент става публично притежание поради следствие на редица американски медии, в това число и на авторитетното издание Washington Post, написа " Телеграф ". 

„ Те в действителност са го оставили там да почине “, сподели фамилният юрист Майкъл Харпър. „ Планираха да го настанят в здравно поделение, с цел да го слагат под наблюдаване, само че по този начин и не го направиха. И го откриха мъртъв, изяден от тези буболечки ”, добави юристът. 

TW: graphic images.

Lashawn Thompson (below) died after being devoured by insects and brutalized for 3 months in a filthy cell in the Atlanta jail. He never was convicted of a crime and had been charged with a misdemeanor.

State-sanctioned torture.
— Steven Donziger (@SDonziger)
Семейство Томпсън, което живее в Алабама, не е знаело, че Лашон е задържан. Разбрали едвам когато управляващите се обадили в дома им, с цел да им оповестят за гибелта на техния наследник, само че без да навлизат в детайлности. Истината постепенно излязла нескрито и фамилията поискало правдивост. 

Адвокатът Харпър излезе с изказване, съпроводено от фотоси на Томпсън и килията, в която е държан. Аутопсията не съумя да откри повода за гибелта, не се приказва за инфаркт, за естествена гибел, само че в отчета има отпратка към " леглото, гъмжащо от дървеници " и други инсекти.

Тялото на арестувания е опустошено от буболечките. Появиха се и фрагменти на мъртвия Лашон Томпсън, затрупан с рани, като че ли изумен от опустошителна зараза от морбили. Някои медии отхвърлиха да покажат изображенията, само че жителите на Съединените щати се срещнаха със страховитите снимки онлайн. 

Във вестниците в Съединени американски щати беше оповестен един единствен кадър. На него Лашон наподобява наедрял и мощен, облечен като рапър със златен кръст на врата и ръце в джобовете, до момента в който се усмихва като дете. 

These are the conditions of the Fulton County Jail, where Lashawn Thompson was found dead, covered in lice and feces. At the time of his death, over 90% of his unit was severly malnourished. EVERY person had lice or scabies.

He was 35 years old.
— Clara T Green (@ClaraTGreen)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР