В наводнените карловски села се извършва окончателен оглед на щетите,

...
В наводнените карловски села се извършва окончателен оглед на щетите,
Коментари Харесай

Опис след описа на щетите: Повторен оглед след наводненията в Карловско


В наводнените карловски села се прави финален оглед на вредите, нанесени от опустошителното наводняване при започване на септември. Служители от общинската комисия са в село Каравелово.

Иван Нечков и жена му стягат първия етаж на къщата си напълно със лични средства. Всичките им спестявания в този момент отиват за ремонта.

Снимка: Редакторски екип


Комисията, която прави още един списък на домовете, заварва първият им етаж ремонтиран. „ Възникнали са различия по отношение на степента на засягане на недвижимите парцели респективно какви средства могат да се получат и за бистрота би трябвало да се извърши този списък “, изяснява Весела Сотарова от комисията.

Все още няма изясненост за размера на парите, които всяко наранено семейство ще получи, само че по груби сметки хората, които са с разрушени домове ще получат сред 15 и 20 000 лв..

Снимка: Редакторски екип


„ Най-много ще получат хората, които са с разрушени домове и тези къщите им са с такива градивни нарушавания, че не стават за подсилване и подлежат на срутване “, разяснява Николай Цветков, ръководител на публичния съвет.

Иван и брачната половинка му не имат вяра, че ще получат спомагателни пари от страната. За вредите от бедствието до момента фамилията е получило... 375 лв..
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР