В навечерието преди срещата на НАТО в Брюксел на 11

...
В навечерието преди срещата на НАТО в Брюксел на 11
Коментари Харесай

Focus-online: ЕС обмисля създаването на свой военен съюз без САЩ

В навечерието преди срещата на НАТО в Брюксел на 11 юли, девет авторитетни страни в Европейски Съюз под предводителството на Германия и Франция излезли с самодейност да основат свои военни подразделения за бързо реагиране при защита. Съобщението е на Focus-online.

Както отбелязва изданието, Берлин и Париж „ решили да дадат отпор на американския водач Доналд Тръмп”, тъй като към този момент не могат да разчитат на Съединени американски щати при този президент.

Целта на новата самодейност е основаване на по-тясно съдействие сред генералните щабове и по подобен метод да се обезпечи по-бързо военно реагиране в спешни обстановки. „ Новият съюз залага на надеждността на партньорите” – написа Focus-online.

Изрично се отбелязва, че Англия след Brexit също ще взе участие в тази военна самодейност. Преди това Лондон се изказваше срещу европейската интеграция в политиката по сигурността отвън рамките на НАТО.

Независимо от апелите на Вашингтон за повишение на разноските за защита до 2%, Германия към този момент не бърза да го направи. „ Не бива в тази връзка да се изключва скандално развиване на събитията” - отбелязва изданието.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР