В навечерието на Великден се оказва, че има недостиг на

...
В навечерието на Великден се оказва, че има недостиг на
Коментари Харесай

Има недостиг на българско агнешко на пазара, дни преди Великден

В навечерието на Великден се оказва, че има дефицит на българско агнешко на пазара, оповестява NOVA.
За кг живо тегло на фермите се заплащат сред 5 и 6 лв. – повече от предходната година. В магазина обаче цената на кг агнешко стартира от 11-12 и доближава до 16-17 лв.. Тоест - от фермата до комерсиалната мрежа месото нараства 2-3 пъти. Най-евтино цяло агне можем да купим в Благоевград, а най-скъпо – в София.
И за този Великден търговци ще се опитат да ни продават залежало агнешко от Нова Зеландия и Австралия. Някои от разфасовките били доставени в огромните вериги още при започване на годината, преди да се изостри вниманието на контролните органи, описват овцевъдите. По цената обаче мъчно можем да се ориентираме, защото търговците предложили размразеното на цените на свежото месо.
Прясното има розов цвят и е сочно. Старото агнешко пък е с потъмнели кости, споделят специалисти.
Цветомир Христов от Обединение „ Български животновъди” споделя, че няма да има задоволително българско агнешко за великденската ни софра.
„ Великден е рано тази година, а доста производители ще имат по-късно агнета за кръвопролитие и за продажба на пазара. Популацията на овцете също понижава с всяка минала година”, споделя Христов.
Той сподели още, че месо от Румъния се разфасова като българско. То се внася у нас на цена 3,50 – 4 лв. за кг живо тегло.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР