В навечерието на третата среща във формат Кримска платформа секретарят

...
В навечерието на третата среща във формат Кримска платформа секретарят
Коментари Харесай

Алексей Данилов: Няма да преговаряме с руските терористи и ще освободим Крим с военни средства

В навечерието на третата среща във формат Кримска платформа секретарят на Съвета за национална сигурност и защита на Украйна Алексей Данилов съобщи, че страната ще си върне Крим по боен път, тъй като други разновидности няма, представен от Укринформ.
 
" Крим е част от нашата територия и ние сме длъжни да го освободим. Нещо повече - и ще го освободим. Най-вероятно това (освобождаването на Крим, бел. ред.) ще стане с военни средства, в случай че страната-агресор не разбере, че би трябвало да напусне нашата територия. Нямаме друга опция ", сподели Данилов. Украинският полуостров Крим бе окупиран от съветските терористи през 2014 година.
 
Данилов добави, че без деокупацията на Крим войната не може да се смята за завършила - това би означавало консервация на обстановката. И идващите генерации няма да могат да живеят в мир и войната ще се наследи от потомците. Данилов акцентира, че единствено след освобождението на Крим от противозаконната военна окупация Украйна ще има гаранции за сигурност.
 
По думите му Украйна получава огромен брой известия за това, че страната сякаш не би трябвало да освобождава Крим, само че всички те са анонимни. " И щом един човек, служител от НАТО, сподели лицето си, незабавно получи отговор от цялата международна общественост ", сподели Данилов, визирайки скандалното изявление на ръководителя на кабинета на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг - Стиан Йенсен, който съобщи, че един от вероятните разновидности за преустановяване на войната може да бъде Украйна да отстъпи част от своите територии в подмяна на участие в НАТО.
 
" В това се състои и нашият прагматизъм - възобновяване в границите от 1991 година Ако това не се случи, то имайте поради, че съществуването на нашата страна ще бъде непрекъснато под опасност. Ако някои имат различен " прагматизъм ", то това е техен  проблем и дано те се занимават със своя " прагматизъм " на територията на страните си ", добави Данилов.  

Украйна ясно акцентира, че няма да договаря с терористи и ще освободи всеки сантиметър своя територия, в това число Крим. Данилов призна, че това ще е мъчно, само че рано или късно ЗСУ ще стъпят на полуострова. Крим е законна цел на украинските сили, които се зарекоха да съборят и Кримския мост.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР