В навечерието на тържественото честване на 153 години от гибелта

...
В навечерието на тържественото честване на 153 години от гибелта
Коментари Харесай

Община Казанлък почита 153 години от гибелта на Хаджи Димитър с богата програма

В навечерието на тържественото честване на 153 години от гибелта на Хаджи Димитър и неговата чета се обръщаме към родолюбивите казанлъчани с покана за среща диалог и показване на книгата „ Минало несвършено “ на проф. Пенчо Пенчев, която ще се организира на 14 юли (сряда) в Изложбена зала „ Иван Милев “ в Културно-информационния център на ул. “Искра “№4. Заподявайте!

Тържественият съботен ден ще стартира в 09,00 часа с по едно и също време поднасяне на цветя пред паметната плоча на Стефан Караджа на бул. „ 23 Пехотен Шипченски полк “, пред паметника на Христо Янъков и Стефан Орешков на площад „ Севтополис “ и пред Паметника на починалите казанлъчани през войните в парк „ Розариум “.

Официалното честване за отбелязване на 153 години от подвига на четата на Хаджи Димитър и Стефан Караджа на връх Бузлуджа ще стартира от 11,00 ч. Ще бъде отслужена панихида в памет на героите, с тържествено слово ще бъдат почетени паметта и делото на героите. Членовете на Национално сдружение „ Традиция “ ще пресъздадат боевете при паметния връх във възстановка, готова от Регионален клуб „ 23 ПШП – Казанлък “. Честването ще приключи с освещаване на обичайния ритуален курбан.

Автобусите за жителите потеглят от хотел „ Казанлък “ в 9.30 часа.

Цени на билети: 4 лв. в едната посока и 5 лв. - в двете направления.

Тържествените празнувания са проведени от Община Казанлък, Регионален клуб „ 23 Пехотен Шипченски полк “, Национален парк-музей „ Шипка – Бузлуджа “ и Исторически музей „ Искра “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР