В навечерието на студентския празник – 8 декември, резервациите вече

...
В навечерието на студентския празник – 8 декември, резервациите вече
Коментари Харесай

Колко ще струва студентският празник в условията на инфлация?

В навечерието на студентския празник – 8 декември, резервациите към този момент са направени, а зимните курорти са подготвени да посрещнат студенти. Колко обаче ще струва празникът в изискванията на инфлация?

И тази година най-вече студенти избраха да честват 8 декември във вили и къщи за посетители.

„ Там, където могат 15-20 индивида да се съберат. Така излиза и по-нормална цената – към  1500 лева междинна цена, а това, което се предлага в хотелите е сред 100 лева – най-ниската цена, и 160 лева за две нощувки, което включва и прилагане на всички екстри, които има хотелът “, разяснява в предаването „ Тази заран “ Румен Драганов от Институт за разбори и оценки в туризма.



Цените по зимните курорти обаче варират от 100 до над 160 лева на човек за двойна стая. Най-евтини са местата за развлечение в Пампорово – сред 100 и 125 лева на човек, а най-скъпо излиза в Банско, където цените стартират от 118 лева за две нощувки и квалифициран пакет от домакините.



Далеч от зимните курорти механите в Северозападна България са подготвени да посрещнат своите посетители за Коледа и Нова година. Инфлацията обаче повиши цените на кувертите.

„ Ще има растеж към 30% до 40% според от продуктите. Най-сериозно е поскъпването при млечните артикули, които ние използваме главно. За нас е призрачен сън ", споделя Бари Русев, шеф на кръчма.

Сумите за специфичното новогодишно меню в най-бедния район на Европа обаче рядко надвишават 100 лева Въпреки повишаването поради инфлацията свободните места към този момент са лимитирани.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР