В навечерието на старта на продажбите на процесора AMD Ryzen

...
В навечерието на старта на продажбите на процесора AMD Ryzen
Коментари Харесай

MSI: използването на оптимизации повишава бързодействието на AMD Ryzen 7 7800X3D с 9-12%

В навечерието на старта на продажбите на процесора AMD Ryzen 7 7800X3D в свободен достъп се появи нова порция конфиденциални документи по отношение на продуктивността на новия чип Този път приключването е от Micro-Star International. Публикуваните документи демонстрират какъв брой огромен растеж на продуктивността може да се реализира посредством оптимизация на системата, изключително в игрите.

Според тестванията на MSI, компютър, основан на процесора AMD Ryzen 7 7800X3D, може да бъде интензивен да работи с от 9 до 12% по-висока продуктивност по отношение на заводските настройки. За тази цел е належащо оперативната памет да бъде колкната до режима DDR5-6000, а в дънната платка да бъдат задействани режимите High-Efficiency и Enhanced Mode Boost. Това са фирмените профили на MSI за технологията Precision Boost Overdrive. По-долу са показани графиките на бързодействието преди и след оптимизациите. Тестовете са направени с разнообразни компютърни игри при резолюция 1440р и оптимални настройки на качеството на графиката.

Самата настройка на дънната платка на тестовата платформа на MSI е показана по-долу. Да напомним, че подробните ревюта и обзори на новия процесор би трябвало да стартират да излизат от на следващия ден, а неговите продажби са оповестени за този четвъртък, 6-ти април.

AMD Ryzen 7 7800X3D е най-евтиният процесор, в който се употребява технологията 3D V-Cache – спомагателен кристал, ситуиран над чиплетите, който включва само кеш памет. Процесорът предлага 8х Zen 4 ядра с динамична тактова периодичност от 4,2 до 5,0 GHz и TDP от 120 W.

Препоръчителната цена на AMD Ryzen 7 7800X3D е $449.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР