В навечерието на срещата на високо равнище в Париж бяха

...
В навечерието на срещата на високо равнище в Париж бяха
Коментари Харесай

Раздадоха награди за учени климатолози във Франция

В навечерието на срещата на високо ниво в Париж бяха раздадени награди на учени за присъединяване им в проучвания на климатичните промени. Призове са отредени за 18 климатолози.


През юни френският президент Еманюел Макрон насочи покана към международни учени климатолози да работят дълготрайно във Франция.

Това бе неговият отговор на решението на Вашингтон да се отдръпна от Парижкото съглашение за климата. Общо 450 души демонстрираха интерес към програмата, а през вчерашния ден бяха оповестени и спечелилите. 13 от тях са от Съединени американски щати и единствено петима от други страни.

Камий Пармезан, академик климатолог: Когато чух обръщението на Макрон, в което сподели, че имаме потребност от климатология, а то е реалност и би трябвало да запазим Парижкото съглашение, това ми даде чисто психически тласък. Толкова е хубаво да получим такава поддръжка от държавен глава, който прави оценка нашата работа.
Проектите на отличените учени са за мониторинг на екосистемата на Земята, проучвания на въздействието на климатичните промени над биологичните типове, ръководство на въглеродните излъчвания и понижаване потреблението на изкопаеми горива.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР