В навечерието на срещата на върха на Г-20, излезе информация,

...
В навечерието на срещата на върха на Г-20, излезе информация,
Коментари Харесай

Лавров бил лекуван в болница в Бали, той самият отрича

В навечерието на срещата на върха на Г-20, излезе информация, че съветският външен министър Сергей Лавров е бил откаран в болница, откакто дойде в Индонезия, оповестиха представители на локалните управляващи, представени от „ Асошиейтед прес “. Русия обаче опроверга тези изказвания. 

Три публични индонезийски източника – представители на държавното управление и медици – споделиха, че Лавров получава здравна помощ на остров Бали. Според два от тях 72-годишният Лавров е бил лекуван от сърдечно заболяване. И тримата индонезийци са поискали да останат анонимни, защото нямат позволение да разискват въпроса обществено, отбелязва АП.

Мария Захарова отхвърли изрично тези изказвания. Според нея това било върховен пилотаж по подправени вести. Тя разгласява видео с външния министър на Русия, който съставлява президента Владимир Путин на Форума и е първи посланик на Русия от 2004 година насам. Самият Лавров сподели за ТАСС, че се намира в хотела си и се приготвя за започващата на следващия ден двудневна среща на върха на Г-20.

 
Това е игра, която не е нова в политиката. Западните публицисти би трябвало да бъдат по-правдиви – те би трябвало да пишат истината. Утре ще имаме няколко изявления, а окончателната декларация ще приемем на следващия ден. Току-що се обади индонезийският външен министър, който е началник на срещата. Преговорите завършват, нашите специалисти участват на договарянията, само че министрите управляват тази обстановка по телефона.
Сергей Лавров, министър на външните работи на Русия

Запитан за информацията на АП, Лавров напомни, че западните публицисти са писали подправени вести в продължение на десетилетие, че 70-годишният Путин е болен.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР