В навечерието на срещата на държавните и правителствените ръководители на

...
В навечерието на срещата на държавните и правителствените ръководители на
Коментари Харесай

Австрия против ускорена процедура за влизане на Украйна и Молдова в ЕС

В навечерието на срещата на държавните и държавните ръководители на страните от Европейски Съюз в границите на Европейския съвет федералният канцлер Карл Нехамер и външният министър Александър Шаленберг са отговаряли на въпроси на депутати от Главната комисия по въпросите на Европейския съюз на Националния съвет (долната камара на парламента), се споделя в публикувано за медиите известие на Народното събрание.

С оглед на продължаващите въоръжени спорове в Украйна и линията Газа, съображенията, свързани с политиката на сигурност, са представлявали главната тематика на съвещанието. Всички тематики, планувани за съвещанието на Съвета на Европейски Съюз на 14 и 15 декември, като да вземем за пример разширението на Европейски Съюз, са били разисквани от тази позиция.

По въпроса за разширението на Европейски Съюз, австрийският канцлер е обяснил, че от австрийска позиция то съставлява " мотор " на промените в съответните страни.

Австрия " постоянно " е подкрепяла интеграцията на страните от Западните Балкани в Европейски Съюз, е декларирал Нехамер и е допълнил, че в символ на взаимност, на Украйна и Република Молдова също би трябвало да бъде препоръчана вероятност за присъединение, само че се е оповестил изрично срещу " ускорена процедура " за двете страни.

Освен това са нужни и вътрешни промени в Европейски Съюз, в случай че Съюзът желае да бъде " кадърен " за разширение, е мнението на канцлера. Въпреки това Нехамер и Шаленберг са изразили единодушие, че по принцип е по-добре да се изнасят благополучие и непоклатимост, в сравнение с да се внася неустойчивост, изключително в страни, намиращи се в непосредствена непосредственост.

Подобно на други дребни и междинни страни в Европейски Съюз, Австрия също е изрично за опазване на правилото на единогласие по значими въпроси. Карл Нехамер се е изказал сериозно за многогодишната финансова рамка на Европейски Съюз за интервала 2021-2027 година, за която беше препоръчано " дофинансиране " в размер на 67 милиарда евро. Това към момента е прекалено много за Австрия " и другите чисти платци ", е мнението на канцлера, макар че сумата към този момент беше понижена под техен напън. Австрия няма да се съгласи на това. Нехамер е загатнал опцията за преразпределение на бюджета и съкращения в границите на другите области, се споделя още в формалното известие.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР