В навечерието на сме изпълнени с вълнения от предстоящия празник,

...
В навечерието на сме изпълнени с вълнения от предстоящия празник,
Коментари Харесай

Какво наистина искаме да получим за 8 март?

В навечерието на сме изпълнени с безредици от идния празник, изпълнен с дарове и цветя. Обичаме началото на март, тъй като въпреки и леден, той ни носи доста усмивки и цветно въодушевление, които не можем да съпоставим с нищо друго.

Но с наближаването на този празник желаеме да засегнем тематика, за която си мислим всеки ден. Тя е част от нас и ние я изпитваме непрекъснато в качеството си на слабия пол. Точно по този начин, слабият пол. Защото да си жена и най-голямото предизвикателство, пред което в миналото сме се изправяли.

Разбира се всяка дама ще се зарадва да получи красиви цветя, украшение, мечтана книга и какво ли още не. Но същинските неща, които желаеме са малко по-различни, а дали ще се изпълнят...

Уважение

Често дамата е изправена пред неуважително държание от страна на близките. Дали от близки хора или не, сексистките намеци и пренебрежителните изявления за част от нашето ежедневие. Ти гледаш дете у дома, значи нищо не правиш, работиш, едвам се забавляваш с нещо, мястото на дамата е в кухнята, дамите желаят единствено пари, не харесваме буйни кариеристки, тя живее сама, значи е всяка вечер с друг. Примерите са доста, само че ни се желае все по-рядко да ги чуваме и все по-малко мъже, та даже и дами да трансформират мисленето си и да осъзнаят, че дамата от дълго време се е трансформирала в самостоятелен и пълновръстен лен на обществото.

 2350299

Спокойствие

Мъжете надали и допускат, само че а нас всяко излизане на открито е обвързвано с куп мерки и тук не приказваме за позитивната страна на нещата. Чудим се какво да облечем, тъй че да наподобява добре, само че да не е прекомерно късо или прилепнало, тъй като не желаеме да привличаме нежелано внимание или да попаднем в застрашаваща за нас обстановка. Не излизаме без да сме се уверили, че имаме у себе си спомагателни пари, с които да се приберем, в случай че нещо се случи. Стараем се да не се прибираме по-тъмно, тъй като можем да си навлечем неприятности.

 2350301

Казваме на водача на таксито да спре една директна по-нагоре, с цел да не види къде тъкмо живеем, а при положение, че се окаже някой безсрамник. боязън ни е да вървим или да останем единствено на открито или в рейса по мрачно. Изпадаме в смут, когато някой върви зад нас  се надяваме да не ни следи. Рядко се стопираме, когато мъж ни пита за посоката на открито, тъй като ни се е случвало да изпадаме в застрашаващи обстановки. Ако излизаме на намира се уверяваме, че най-малко половината ни другари знаят с кого сме и къде сме. Заключваме всички вероятни ключалки вкъщи вечер преди да си легнем, изключително в случай че сами с детето си вкъщи.

Ако можехме да живеем даже един ден без да се постанова да обмисляме всички тези неща, това би бил може би най-ценният подарък за Деня на дамата.

Нормален живот

В един естествен дом би трябвало да царува естетика и съгласие. Но уви н на всички места е по този начин. Милиони дами по света страдат от домашно принуждение, тъй като са попаднали на неправилния човек без да са го осъзнавали. Дните им минават в сълзи, боязън, оскърбление, ужасяващо физическо и вербално принуждение. Доста мъчно е от време на време да се излезе от тази обстановка, тъй като доста дами биват изолирани от страна на мъжете си, изпитват позор или ги е боязън да признаят пред самите себе си, че живеят с принудител. Много ни се желае нито една дама да не минава през сходни неща и призоваваме всяка нова или бъдеща майка да възпитават синовете си в почитание към дамата.

 2350300

Равенство

Случвало ли ви се е да се приберете от работа и занапред да се постанова да готвите и да поемете грижите за детето преди сън? От друга страна мъжът ви се оказва доста изтощен, тъй като през целия ден е бил на работа и цялото домакинство за поредна вечер остава във вашите ръце. Но и вие сте изтощена и вие желаете да поседнете на дивана, да погледате телевизия, или да изпиете чаша вино с книга в ръка.

Щеше ни се множеството мъже да осъзнаваха, че кухнята не е единствено наша и мръсните чинии в мивката не са напълно наше обвързване. Ние вероятн сме късметлийки, тъй като сме поапднали на мъже, които не разделят работата на мъжка и женска, само че за доста дами това не е по този начин. като че ли по обвързване брачният партньор може да излезе и на своя глава, а дамата остава вкъщи, гледайки детето.

Факт е, че и ние можем д завъртим крушката на лампата, да завием някое или друго винтче с отвертката, само че имаме потребност от мъжете си, от тяхната поддръжка и почитание.

Така, че тази година с изключение на цветята няма да са достатъни, не и идната, не и по-следващата.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР