В навечерието на промените в Конституцията се чу и нова

...
В навечерието на промените в Конституцията се чу и нова
Коментари Харесай

В навечерието на промените в Конституцията: Съгласия, разногласия и нови идеи

В навечерието на измененията в Конституцията се чу и нова концепция – в главния закон ясно да се запише участието на България в Европейския съюз и НАТО.

Според ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи в този момент е време за диспути по предложенията за промени в Конституцията и в случай че има промени, то те ще се случат единствено в случай, че планът бъде утвърден на първо четене. 

В момента Путин прави тотално превръщане на външната политика на Русия, уточни тя

„ Това е препотвърждаване на статут. Нараства не просто вълна на популизъм, нарастват признаци на предпочитание на избрани групи, поддръжници на Кремъл, да слагат под подозрение този статут на страната “, сподели Елена Поптодорова, вицепрезидент на Атлантическия клуб.

Конституцията се отваря, с цел да се реформира правосъдната власт, подсети ръководителят на отрасловата комисия Радомир Чолаков.

Напрежението сред президента и кабинета продължава

„ Нали си даваме сметка, че ние променяме Конституцията, това не е елементарен закон и ние нямаме право да решим, че щом имаме 160 гласа с тях можем да вършим каквото си желаеме. На този стадий не е допустимо да се внасят сходни оферти “, сподели Чолаков.

Мястото на България в евроатлантическите фамилии и в този момент е в закона, обясниха от ПП-ДБ.

„ Дали ще има спомагателни промени в Конституцията съгласно разнообразни нови оферти, следва да забележим, към момента се намираме на стадий спор преди първото четене “, сподели Надежда Йорданова.

Това съобщи водачът на партията Мустафа Карадайъ

Подкрепа за концепцията обаче пристигна от Движение за права и свободи. Те оповестиха и че ще поддържат концепциите за промяна в службите, измежду които концепцията за обединение на цивилното и военното разузнаване и орязване на пълномощията на президента при назначенията в службите.

„ Чухме за тези апели, ние ще ги подкрепим, ще беседваме с сътрудниците, мисля, че това е най-важното. Пътят на България е явен - НАТО и Европейски Съюз. Ние ще бъдем „ за “ тези оферти да бъдат вписани в Конституцията “, сподели Делян Пеевски.

„ Направиха кръвосмесителна договорка, а в този момент основават разграничителни черти “, съобщи той

Друг е прочитът на „ Възраждане “.  

„ Още малко единствено където няма да върнат член 1 и да написа, че Българска комунистическа партия им е управителна роля. Тези хора не могат да основат нещо, единствено разрушават “, разяснява Костадин Костадинов.

Крайната дума за това дали да има текст и в главния закон за участието на България в Европейски Съюз и НАТО е на народните представители.

В Народното събрание имаше и отзив по тематиката за концесията на „ Лукойл “ на пристанище „ Росенец “

Една от тематиките, които сплотява сътрудниците във властта, са измененията в Конституцията. Според ГЕРБ-СДС те би трябвало да бъдат в посока промяна на правосъдната система, само че и смяна на статута на служебните държавни управления, като концепцията е Народното събрание да не се разпуска в интервал на избори.

Според Движение за права и свободи с основният прокурор би трябвало да има право единствено на един мандат и той да е пет години.
Какво ще се случи с концепцията на ПП-ДБ 24 май да стане народен празник на страната, към момента не е ясно.Ако има промени, те ще се случат сред първо и второ четене, само че първо планът би трябвало да получи 160 гласа „ за “.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР