В навечерието на президентските избори в Русия темата в Още

...
В навечерието на президентските избори в Русия темата в Още
Коментари Харесай

Какво да очакваме от президентските избори в Русия?

В навечерието на президентските избори в Русия тематиката в " Още от деня " разясняват Бетина Жотева, член на Съвет за електронни медии, публицист и някогашен представител на Министерство на външните работи и Валерий Тодоров, публицист и дълготраен сътрудник на Българска национална телевизия и БНР в Москва. По време не диалога Жотева оцени като извънредно удачна реакцията на вицепремиера Екатерина Захариева за абсурда " Скрипал " и съобщи, че досега министър председателят Борисов съумява в Председателството, а то ще бъде запомнено с политиката си на Балканите. Според Тодоров усещане прави високата ни интензивност, която дава резултат съгласно него, основава доста благоприятни условия и вероятност в Европейски Съюз. Вижте още от диалога във видеото.

Валерий Тодоров, публицист, дълготраен сътрудник на Българска национална телевизия и БНР в Москва: Беше употребен един извънредно добър късмет да се обърне внимание върху тази част на Балканите. Лостовете ни за дейно деяние не са доста, само че фактът, че ние като ръководител слагаме тази тематика, имаме опция и по-нататък да я продължи още повече в в разговора с Австрия, ние също имаме схващане за последователност, считам, че това е една чудесна опция да се трансформира салдото на Балканите, защото сега също въздействията са разнопосочни и проблемите стартират да се натрупват. България като Балканска страна създаде, даде този късмет и оттук насетне ще се зависи от общата.
По думите на Бетина Жотева първоначално е имало доста популистки изявления още веднъж Българското председателство за това какво би трябвало да направи България, само че по думите ѝ страната ни прави тъкмо това, което би трябвало да прави - провежда реда на Европейския съюз като ръководител, т.е това,което е несъмнено в дневния ред на 28 страни и второ - Балканите, сподели Жотева.
Бетина Жотева, член на Съвет за електронни медии, публицист, някогашен представител на Министерство на външните работи: Българското председателство ще бъде запомнено с политиката си на Балканите.Имахме страховит пробив в връзките с Македония. Договорът за съдействие 20 години беше необикновено мъчно. Ако на 26-и има съгласие сред Туск, Ердоган, Юнкер и Борисов, това ще е другият доста огромен пробив в нашата политика.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР