В навечерието на предстоящото събитие на Spotify - Stream On,

...
В навечерието на предстоящото събитие на Spotify - Stream On,
Коментари Харесай

Spotify обяви нова функция - диджей с изкуствен интелект в джоба ви

В навечерието на идното събитие на Spotify - Stream On, на което се чака да бъдат оповестени голям брой актуализации на платформата, компанията показа нова функционалност с изкуствен интелект, наречена “DJ ”.    Нейната задача е да персонализира по-добре музикалното прекарване на консуматори, като, сходно на радио диджей, дава подбрана селекция от музика дружно с гласови мнения за харесваните потребителя песни и реализатори, оповестява TechCrunch. Според Spotify това ще бъде " зашеметяващо реален глас ".    Идеята, изясняват от компанията, е стрийминг платформата да опознае потребителите толкоз добре, че “диджеят ” да може да избере какво да пусне на съответен човек единствено с едно натискане на бутона.     Spotify дефинира новия си инструмент като " диджей с изкуствен интелект в джоба ви ".    В по-широк проект функционалността има капацитета да трансформира Spotify в пасивно преживяване за тези моменти, в които потребителите не желаят да се занимават с търсене на нова музика или ровене във към този момент основаните плейлисти. Бета версията на DJ, която е основана на OpenAI, към момента е в развой на тестване и към този момент е налична единствено на британски език за клиентите на Spotify Premium в Съединени американски щати и Канада.   

В продължение на години Spotify е водеща на пазара със своята технология за персонализиране. През 2015 година платформата показа инструмента Discover Weekly, който незабавно пожъна триумф. След това той беше последван от редица други функционалности, ориентирани към персонализиране на прекарването, в това число Release Radar, Daily Mixes, Your Time Capsule, Blend и др. 
Не на последно място, през последните години Spotify вкара своя инструмент за годишен обзор на желанията Spotify Wrapped.     Тъй като целият софтуерен пазар към този момент е фокусиран върху нови способи за потребление на достиженията на изкуствения разсъдък, беше единствено въпрос на време Spotify да показа своя лична идея за това по какъв начин технологията може да усъвършенства персонализирането на потребителския опит, показва TechCrunch.    Интернет изданието добавя, че новата функционалност DJ е композиция от съществуващата технология за персонализация на компанията, гласов изкуствен интелект, създаден след придобиването на Sonantic през 2022 година, и генеративен изкуствен интелект, основан на OpenAI.      Когато слушателите включат новата функционалност, те ще получават достъп до персонализиран поток от песни, който ще включва както по-нови части, по този начин и остарели обичани тракове. Този поток ще се обновява непрестанно, а до момента в който потребителят слуша, ще чува и мнения за всяка съответна ария, директно преди тя да стартира.     Ако изборът е несъответствуващ, с натискането на едно копче потребителят може да промени както жанрът, по този начин и самия реализатор или настроението на музиката. Колкото повече се употребява функционалността, толкоз по-точни ще стават предложенията ѝ, показват още от Spotify.     В същото време, “гласът на диджея ” е основан на този на ръководителя на отдела за културни партньорства на Spotify Ксавие Джерниган, който е водил утринния подкаст на компанията " The Get Up ".      
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР