В навечерието на предстоящия зимен сезон е важно отново да

...
В навечерието на предстоящия зимен сезон е важно отново да
Коментари Харесай

Министър Балтова: Сигурността на туристите пак да е на първо място за зимния сезон

В навечерието на идния зимен сезон е значимо още веднъж да си напомним, че преди всичко би трябвало да сложим сигурността на туристите, да отчетем провокациите и да начертаем взаимните ни цели, тъй като единствено дружно ще можем да преминем през компликациите, каквито безспорно ще има в продължаващата пандемия. Това съобщи министърът на туризма по време на онлайн съвещанието на Националния съвет по туризъм, оповестиха от пресцентъра на министерството.

" Туризмът е бранш, за който е от извънредно значение всички държавни и локални институции, контролни органи и представители на бизнеса да работят в синхрон. Само по този метод можем да подсигуряваме несъмнено пътешестване и отмора за туристите, както и съблюдаване на разпоредбите ", съобщи министър Балтова. Тя употребява мотива, с цел да благодари на присъстващите за осъщественото до момента и за партньорството. " С туризма са свързани доста институции, организации и структури от разнообразни ресори, контролни органи и локалната власт. Разчитам на Вашата експертиза, с цел да бъде страната ни сигурна дестинация за българските и задграничните посетители, които ще изберат точно България за своята отмора и почивка ", безапелационна бе министър Балтова.
 Стела Балтова желае зелен документ за лифтовете и за идващия летен сезон Стела Балтова желае зелен документ за лифтовете и за идващия летен сезон
Сектор „ Туризъм “ се намира в невиждана обстановка и с цел да може да се възвърне и да продължи да прави естествена ефективно...

Министърът показа разбор на сезон Лято 2021. Около 4,4 млн. туристи са пренощували в местата за настаняване през летния сезон, като от тях българите са били 2,8 млн., а чужденците - към 1,6 млн. Относно другите непознати пазари министърът уточни данни, съгласно които за интервала май-септември 2021 година 642 хиляди румънски туристи са избрали България за своята отмора, на второ място се подрежда Полша - 149 хиляди, Германия - 141 хиляди, Чехия - 88 хиляди, Украйна - над 99 хиляди " Не би трябвало да се стопираме пред това, че има спънки, а да работим за бъдещото развиване на бранша. И с изключение на за резистентност, би трябвало да работим и за реализиране на задачите на Зелената договорка и така наречен кръгова стопанска система. Важно е да сътворяваме условия и за наличен и по-устойчив превоз и по-добра съгласуваност, както и да разширяваме опциите за почивки и пътувания отвън сезона ", бе безапелационна министър Балтова.

По време на срещата тя показа и упованията за зимен сезон 2021/2022, които на този стадий са внимателни, поради четвъртата вълна на ковид в страната, като се чакат повече късни резервации. Прогнозата е, че ще има прочут брой пътувания на българи за ски и СПА туризъм, като дестинациите с развъртян културен туризъм също ще притеглят туристи. Очаква се ползата на българските туристи през идния зимен сезон да е ориентиран към общините Банско, Самоков, Смолян и Чепеларе, Варна, Велинград, Хисаря, Разлог, Пловдив, Сандански, Троян, Велико Търново, Бургас и доста други. И все още има записвания от обичайни наши пазари - Северна Македония, Сърбия, Румъния, Турция, Русия, Англия, само че с непотвърдени резервации и с алтернатива за отвод. Очакванията са пристигналите задгранични туристи да почиват най-вече в ски курортите ни или да отседнат в София. В столицата чакаме туристи от Германия, Полша и други, най-вече за бизнес или композиция от бизнес и културен туризъм.

В рамките на съвещанието заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева показа Годишната стратегия за национална туристическа реклама 2022. Сред главните цели в маркетинговата активност на Министерство на туризма за 2022 година са интелигентното обмисляне на националната имиджова, продуктова и районна реклама и ефикасното и ефикасно систематизиране на мощно ограничавания бюджет. За да подсигурява тяхното практическо приложение, институцията е идентифицирала нуждата от провеждането на профилирани маркетингови изследвания и разбори, чието портфолио да обезпечи и оформи една визионерска рамка за осъществяване на маркетинговите действия на Министерство на туризма.

С съответните разбори и изследвания се цели да се получи настояща информация за избрани индикатори, които се отнасят за туристическия бранш на национално и интернационално равнище и отразяват нови трендове, микро и макроикономически променливи, в това число фактора на COVID-19. Това ще подкрепи създаването на краткосрочни и средносрочни рекламни акции за повишение на успеваемостта на националния маркетинг. Предвид новите трендове и настройки в туристическата промишленост, през 2022 година съществени акценти в маркетинг дейностите на Министерство на туризма ще бъдат поощряване на вътрешния туризъм и входящия туристопоток от прилежащите и генериращи пазари; цифрова реклама ще съпътства всяка рекламна акция на национално и интернационално равнище, както и кросмедиен таргетиран метод – избор на информационни канали, формати и публика. Министерството на туризма целеустремено ще разпространява профилираните форми на туризъм, присъщи за туристическите региони в страната, развиването на които е измежду предпочитаните политики.
 Туризмът желае тласъци за имунизация, заведенията не престават да работят протестно Туризмът желае тласъци за имунизация, заведенията не престават да работят протестно
Дадохме 10-дневен период, в който и държавното управление, и браншовите организации би трябвало да свършат доста работа. Това сподели Ричард Алибегов от...

На съвещанието бяха разисквани разнообразни тематики и хрумвания по отношение на рекламата на страната, предлагането на разнообразни типове туристически артикули и бюджета за маркетинг и реклама. Виртуален алегоричен хазаин на съвещанието беше община Петрич, която отбелязва през днешния ден и своя празник. В края на срещата беше показан късия видеофилм за Петрич – „ Многолик и чужд “ – едно същинско, въпреки и виртуално пътешестване до тайните и благосъстоянията на града, измежду тях и античното населено място Хераклея Синтика, които несъмнено притеглят туристи и фенове на културно-историческия, кулинарния, винения и спа туризма.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР