В навечерието на предстоящата среща на върха на Г-20 в

...
В навечерието на предстоящата среща на върха на Г-20 в
Коментари Харесай

Меркел: Имаме повече от всякога нужда от Г-20

В навечерието на идната среща на върха на Г-20 в Германия Ангела Меркел насочи през днешния ден предизвестия по отношение на трендовете към протекционизъм и изолационизъм в изявление пред Бундестага, предава Франс прес. По думите на немския канцлер, Европейският съюз е претърпял тежък стадий от развиването си.

Канцлерът на Германия насочи завоалирана рецензия към американския президент Доналд Тръмп, с който ще се взе участие в границите на срещата на Г-20 на 7-ми и 8-ми юли.

" Никое от провокациите, пред които е изправен светът, не признава граници. Ето за какво през днешния ден повече от всеки път тези, които мислят, че могат да уредят международните проблеми посредством протекционизъм и изолационизъм, вършат голяма неточност. "

По-късно през днешния ден Меркел ще беседва с водачите на европейските страни от Г-20, сред които френският президент Еманюел Макрон, министър председателите на Англия, Италия, Испания, Холандия и Норвегия, както и шефове на институции на Европейски Съюз, с цел да изготвят обща европейска позиция по главните тематики.

" Имаме повече от всеки път потребност от Г-20, тъй като многостранният метод е опция общите проблеми да се вземат решение надалеч по-добре, в сравнение с правилото „ всеки за себе си " от страна на обособените народи ", разяснява още тя.

В речта си пред Бундестага Меркел даде поръчка за конфликт с Вашингтон и по друга тематика, а точно тази за климата, откакто съобщи, че участниците в Парижкото съглашение няма нито да преглеждат, нито да внасят промени в него.

" Това съглашение не предстои нито на преразглеждане, нито на замяна. След решението на Съединени американски щати да го изоставен, ние имаме желание да действаме по-решително от по всяко време било, с цел да го осъществим. "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР