В навечерието на празниците Централната Банка на Русия изпрати препоръка

...
В навечерието на празниците Централната Банка на Русия изпрати препоръка
Коментари Харесай

Важно преди празниците: 5 сигурни знака, че говорите с телефонен измамник

В навечерието на празниците Централната Банка на Русия изпрати рекомендация до банките да осведомят клиентите за главните признаци, по които човек може да разпознае телефонните измамници.
„ Телефонните измамници са обичайно дейни преди Нова година, тъй че е доста значимо да напомним още един път по какъв начин да им се противопоставим. Да подсещаме 100, хиляда пъти в никакъв случай не е ненужно, стига хората да осъзнаят, че това може да се случи на всеки, с цел да могат да работят вярно при положение на такова позвъняване “, споделя Дмитрий Скобелкин, заместник-управител на Банката на Русия.
Един от тези признаци е ненадейно позвъняване от чужд, който се показва като чиновник на банка, от полицията или от магазин.
Друг обезпокоителен сигнал е когато в диалога стане дума за прехвърлянето на пари, когато събеседникът под всевъзможен претекст упорства за осъществяването на банков превод към някаква предпазена сметка.
Третият знак - когато обадилият се предлага прекомерно преференциални предложения, награди, неповторими условия за кредитни артикули или, в противен случай, се пробва да сплаши с възможна загуба на пари, в случай че не се изпълнят изискванията му.
Друг симптом е опитът на събеседника да открие под какъвто и да е претекст данните на банковата карта: номер, трицифрен код на гърба, ПИН код, както и код от SMS или други персонални данни.
И най-после пети явен знак е, когато лъжец пробва да упражни психически напън с условие за неотложен превод на пари или даване на данни за картата.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР