В навечерието на поредните избори темата с Македония едва ли

...
В навечерието на поредните избори темата с Македония едва ли
Коментари Харесай

Историк: Проучване в Македония показва, че най-голям враг на страната е България

" В навечерието на следващите избори тематиката с Македония надали наподобява толкоз забавна, само че е значима. Въпреки парадоксът, че нищо не се случи. Нищо не се случи. Това свидетелства за атмосферата, в която работи нашата комисия на следващата 20-та среща. Там няма подготвеност за някаква смяна ", съобщи в ефир проф. Ангел Димитров, съпреседател на Съвместната комисия по исторически въпроси.

" В средата на предходната седмица малките екрани се занимаваха главно с настояването на опозиционната ДПМНЕ, избирам да не загатвам " Вътрешна македонска революционна организация " в името ѝ, за референдума. Разбирате, че тази атмосфера беше декор на нашите диалози. Нямаше някакво изключително напрежение, само че се виждаше терзанието на част от сътрудниците, те са подложени на закани и напън в случай че трансформират своята позиция. Това подсказва ясно какво се случва в Република Северна Македония ", уточни той.

" Проучване на фондация " Конрад Аденауер " демонстрира настройките. Според него максимален зложелател на страната е България, 44% са на това мнение. Най-голям другар е Сърбия с 37,4%. Над 65% са поддръжници за концепцията " Отворени Балкани " на Сърбия, една мини-Югославия. Това е хипербола на концепцията, само че същността е нещо такова ", добави Димитров.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР