В навечерието на пореден локдаун Zoom добавя нови функции за

...
В навечерието на пореден локдаун Zoom добавя нови функции за
Коментари Харесай

Zoom ще скрива лицата, които може да ни разсейват


В навечерието на следващ локдаун Zoom прибавя нови функционалности за онлайн образованието
(снимка: CC0 Public Domain)

Популярното приложение за видеоконференции Zoom прибавя нова функционалност, наречена Focus Mode и предопределена да защищити учениците от разпръскване във виртуалните класни стаи.

Когато е задействан, новият режим разрешава на учителя да вижда всички възпитаници, само че всеки възпитаник може да вижда единствено учителя или домакина на срещата, заяви. Учителят може да задейства Focus Mode по време на лекция, с цел да сведе до най-малко разсейванията, а по-късно да го включи за полемики в клас.
още по тематиката
Освен да виждат учителя, учениците също по този начин ще могат да виждат персонализирани видеоклипове и всевъзможни презентации, дружно с имената на други възпитаници и за съответните реакции. При изключена конфигурация всеки възпитаник ще може да вижда всички останали възпитаници и техните реакции.

Изглежда, че приложението ще е налично за всички настолни съоръжения на Zoom, евентуално включвайки и безплатните версии. Това би могло да го направи потребен и за фамилни събирания, дребни бизнес срещи и други обстановки, в които може да се наложи да се лимитират.

Функцията се появява с приближаване на новата образователна година, засенчена от опасността от следващо затваряне на учебните заведения поради пандемията. Освен новия режим, Zoom в детайли разказва и някои други препоръки за връщане в учебно заведение, с цел да усъвършенства, с оферти като инспекция на интернет връзката, основаване на пространство за образование и др.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР