В навечерието на първия учебен ден УНИЦЕФ предупреждава за влошени

...
В навечерието на първия учебен ден УНИЦЕФ предупреждава за влошени
Коментари Харесай

УНИЦЕФ: Влошени са образователните резултати на учениците в България

В навечерието на първия образователен ден УНИЦЕФ предизвестява за влошени просветителни резултати на учениците в България. Детският фонд на обединените народи регистрира в отчет за страната ни още, че отпадането от учебно заведение, увеличението на случаите на принуждение и неналичието на базови познания и умения са измежду главните провокации пред подрастващите в България.

Данните от тазгодишното национално външно оценяване разкриват утежняване на резултатите на учениците, завършващи 4-ти клас, което в допълнение задълбочава по този начин наречената просветителна беднотия.

Данните за учениците, приключили 7-и клас, демонстрират нищожен прогрес по български език и междинен резултат от 35 точки по математика, малко над прага от 30 точки, разясняват от УНИЦЕФ. Организацията сигнализира, че съвсем всеки втори младеж в България няма съществени умения по четене и математика, предава Българска национална телевизия.

5,7% от децата на възраст от 7 до 10 години не посещават учебно заведение, оповестяват от УНИЦЕФ. Данните на Министерството на образованието и науката за 2022 година, показани на взаимна конференция с УНИЦЕФ, демонстрират нарастване на съвсем всички типове принуждение, докладвани в учебните заведения, в това число физически, устен и кибертормоз, които доближават над 3300 регистрирани произшествия за предходната образователна година.

Организацията отбелязва, че имаме доста дребен прогрес по уговорката за трансформиране на образованието.

" Училищата се нуждаят от запаси, поддръжка и образования за учителите, както и от актуализиране на образователните стратегии, с цел да бъдат съответни и подобаващи за учениците. Освен това насилието и тормозът в учебно заведение са измежду главните фактори, които попречват способността на децата да учат и да осъществят капацитета си. Заедно с Министерството на образованието УНИЦЕФ България извършва стратегии за по-приобщаващо и налично обучение за всяко дете и за създаване на безвредна и положителна среда за цялата общественост в учебно заведение ", разяснява Кристина де Бройн, представител на УНИЦЕФ в България.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР