В навечерието на първата си среща с украинския премиер Денис

...
В навечерието на първата си среща с украинския премиер Денис
Коментари Харесай

Фицо след ракетната атака над Украйна: Животът в Киев е абсолютно нормален, няма война

В навечерието на първата си среща с украинския министър председател Денис Шмигал и единствено няколко часа откакто съветските ракети паднаха над Киев, словашкият министър председател Роберт Фицо съобщи, че животът в украинската столица е " безусловно естествен " и че в там няма война. Коментарите му провокираха реакции от страна на редица западни и украински медии, заяви.

There is no war in Kyiv, and in general, everything is fine - Slovak Prime Minister Fico after today’s shelling.

Robert Fico was asked if it would be appropriate for him to go to Kyiv to personally see the consequences of the russian war against Ukraine.

“Do you seriously…
— Mila.Alien (@mila__alien)

Фицо, който пое властта през октомври и, съгласно Reuters, промени външната политика на Словакия по отношение на Украйна, като се застъпи за преустановяване на военната поддръжка за Киев, съобщи на конференция, че " има война в някои елементи на Украйна и че животът е естествен в Киев ".

" Наистина ли смятате, че има война в Киев? Не сте съществени, уповавам се... Животът там е безусловно естествен. Защо да вървя в Киев, когато мога да се срещна с премиера в Ужгород, не виждам разлика “, е декларирал той, отговаряйки на въпрос на публицист.

Друг публицист, припомняйки думите на Фицо, че Украйна ще би трябвало да отстъпи част от територията си на Русия, е попитал каква част от Словакия би отстъпил на Русия.

Фицо е отказал да отговори, като е декларирал, че не приказва с медиите, които са съсобственост на Джордж Сорос, след което е напуснал конференцията, съобщи Украинская истина.

Утре, 24 януари Фицо ще се срещне с украинския министър председател Денис Шмигал в град Ужгород в Западна Украйна.

Двадесет души, в това число 13-годишно момче, бяха ранени тази заран при съветска въздушна офанзива против Киев, а минимум шестима починаха през днешния ден при съветски офанзиви против други украински градове.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР