В навечерието на откриването на учебната 2024/2025 година Математическа гимназия

...
В навечерието на откриването на учебната 2024/2025 година Математическа гимназия
Коментари Харесай

Отличия за 11 пловдивски математици

В навечерието на откриването на образователната 2024/2025 година Математическа гимназия „ Акад. Кирил Попов “ отбелязва следващ триумф на своите възпитаници.

Единайсет от възпитаниците на елитната гимназия от Випуск 2024 бяха наградени с национални дипломи на публична гала в Националния археологически музей в столицата. Рекорден бе броя от номинации – 120 цялостни отличници, лауреати на националните дипломи, като РУО-Пловдив е предложило 21 зрелостници за почетното отличие.

„ Изключително сме горди с многочислените достиженията на випуска през миналите 5 години. Техните триумфи на национални и интернационалните надпревари и олимпиади, премиите и грамотите на отличилите се с нововъведения и разработки в региона на математиката, информатиката, физиката, компютърната графика и български език са извънреден триумф освен за тези младежи, които бяха наши възпитаници, само че и за целия училищен колектив. Получилите национални дипломи са 11, като само софийската Математическа гимназия имат с един награден повече. “, разяснява шефът на Веселина Карапеева, за която това е и първия випуск, който посреща и изпраща като шеф на Математическата гимназия.

Карапеева споделя, че това са възпитаници, постигнали цялостни шестици по всички предмети в дипломата за приблизително обучение, както и на държавните зрелостни изпити, с достижения в областта на образованието, науката, технологиите, изкуствата и спорта. Отличилите и получили национални дипломи са:

Росен Разпопов –  Трето място (индивидуално) и трето място (отборно) на Националното съревнование „ Практични финанси “ и първо място (отборно) и трето място (индивидуално, най-хубав дебатьор) на Националното съревнование по диспути на британски език на фондация БЕСТ.

Мариела Антонова – Грамота за присъединяване в народен кръг на Олимпиадата по британски език – 2020 година

Мартин Костадинов – Първо място в математическия шампионат „ Иван Салабашев “ – 2019 година

Йоана Йовкова – Второ място на регионалния кръг на Националното математическо съревнование „ Европейско кенгуру “ – 2024 година

Изел Хатърназ – Лауреат на Националната олимпиадата по български език и литература – 2024 година

Иван Шепелев – Сертификат за присъединяване в Националното съревнование по роботика – Дни на роботиката към Техническия университет – София – 2023 година

Златина Тикларова – Победител в надпреварите „ Стъпала на знанието. Български език и литература “ на Сдружение „ Десет книги “ 2022 г

Десислава Ненова – Грамота за присъединяване в националния кръг на Олимпиадата по български език и литература – 2021 година

Георги Колев – Математическа гимназия „ Академик Кирил Попов “ – гр. Пловдив. Второ място на народен кръг на Олимпиадата по осведомителни технологии – 2022 година

. Евгения Ангелова – Четвърти шампионат по лека атлетика в зала „ Плевенска Панорама “ – 2019 година, първо място в дисциплинираност „ Скок дължина “ и трето място в дисциплинираност „ 60 метра безпрепятствено тичане “.

Ана Лимонова – Balkan Voices International Tournament, Благоевград – 2024 година, първо място в дисциплинираност „ Оригинална тирада “ (Original Oratory), четвърто място в дисциплинираност „ Спонтанна тирада “ (Extemporaneous Speech) и първо място за най-хубаво общо показване.

Отличията им бяха връчени от служебния министър председател Димитър Главчев, министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков и министъра на културата Найден Тодоров.

На 16 септември, в 10.00 часа ще е тържественото разкриване на новата образователна година когато вратите на гимназията ще отворят, с цел да посрещнат  и новия випуск петокласници и осмокласници.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР