В навечерието на откриването на българското европредседателство правителството провежда редовното

...
В навечерието на откриването на българското европредседателство правителството провежда редовното
Коментари Харесай

Борисов за протеста на полицаите: Дайте им всички билбордове, нека се покажем какви сме!

В навечерието на откриването на българското европредседателство държавното управление организира постоянното си съвещание в обновената зала 3 на Националния замък на културата.

" Да тестваме залата, е цялата концепция за преместването на съвещанието през днешния ден. Ще стартираме с точка 16 и 17, по тази причина съм поканил и ректорите на СУ ", съобщи министър председателят Бойко Борисов при откриването на съвещанието.

Правителството ще реши дали да отпусне обезщетения на Софийския университет, а образователното заведение да се откаже да стачкува поради отнетата постройка на някогашния механотехникум на бул. " Алелександър Стамболийски " в столицата. Договорката беше направена в понеделник след среща на ректора на университета проф. Анастас Герджиков и деканите на факултетите с министрите на образованието и на финансите Красимир Вълчев и Владислав Горанов.

Премиерът Борисов разяснява и горещата тематика за свалените билбордове на служителите на реда и съобщи, че те не пречат на никого и ще ревизира, кой ги е свалил. Той акцентира, че всеки един милион, който е даден за нарастване на заплати, е в секторите на сигурността. " Безпорно желаеме да увеличим приходите на всички, през вчерашния ден и на КСНС беше говорено за нарастване на бюджета във военния бранш. Който, каквото има да каже неприятно, и да постави - да се позволи. Нека се покажем, какви сме ", съобщи яростно министър председателят и добави, че бързо се не помни какъв брой милиарда са изплатени за АЕЦ " Белене ", КТБ и Мариците. " Дадохме на университетите, в този момент ще пристигна и УНСС с искане за 1,8 млн. лева Днес в 15 часа министър Валентин Радев ще се срещне с тях, с цел да се види целия произход в бранша. Който каквото желае, ги оставете ", акцентира Борисов.

Министър-председателят още веднъж съобщи по горещата тематика за Банско, че там няма да се постави нито една керемида.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР