В навечерието на официалното начало на процеса за избор на

...
В навечерието на официалното начало на процеса за избор на
Коментари Харесай

Демократите обикалят щата Айова за президентските избори

В навечерието на формалното начало на процеса за избор на претендент за президент на Демократическата партия, кандидатите за президентската номинация обиколиха щата Айова.

Там ще се проведат първите партийни събрания, които ще покажат каква поддръжка имат другите претенденти, предадоха международните организации, съобщи Българска телеграфна агенция.

По време на разнообразни предизборни прояви в Айова всички претенденти на демократите призоваваха за единение, с цел да може партията да надделее над републиканеца Тръмп, отбелязва Асошиейтед прес. Сенаторката Елизабет Уорън съобщи, че демократите схващат, че би трябвало да се сплотят като партия, с цел да бият Тръмп. Бившият вицепрезидент Джо Байдън сподели, че всички гласоподаватели на Демократическата партия, само че също и всички американци и самостоятелни гласоподаватели, както и републикански гласоподаватели, желаят демократите да са единни.

Скандалът с импийчмънта на Тръмп с ново развиване

Бърни Сандърс пък даде обещание, че в случай че не завоюва президентската номинация, ще поддържа кандидатурата на всеки един от останалите кандидати и изрази убеденост, че всички останали претенденти ще създадат същото.

Последните предизборни прояви имаха и някои любопитни моменти. Заедно с Уорън акция води и нейното куче Бейли, което е порода голдън ритрийвър. Тя даже предложи то да я размени при позирането за селфи със симпатизанти.

По време на една от предизборните прояви пък Байдън се натъкна на комедийна натрупа, като един от членовете й изиска от някогашния вицепрезидент съвет по какъв начин да си върне брачната половинка. Байдън му сподели, че първо той би трябвало да си намерения за какво тя го е напуснала. Предизборни акции в Айова имаха и демократите Пийт Бутиджидж, Андрю Йънг и Ейми Клоубъшар.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР