В навечерието на Нова година руската армия може да започне

...
В навечерието на Нова година руската армия може да започне
Коментари Харесай

Британското разузнаване: Украйна да чака нов ракетен удар за празника

В навечерието на Нова година съветската войска може да стартира нова ракетна офанзива против Украйна. Това оповестява в профила си в туитър военното министерство на Англия, като се базира на данни на английското разузнаване.

Руската федерация следва модел, при който нанася масирани удари по украинската инфраструктура на всеки 7-10 дни. На 29 декември да вземем за пример цел на следващата офанзива бяха енергийни обекти, като в това време руснаците пробват да ударят противовъздушните сили на Украйна.

В известието се твърди, че по данни на английското разузнаване Русия може да промени тази тактичност и преди празника да нападна още веднъж, пробвайки да пречупи духа на украинските жители.

" Има действителна възможност Русия да наруши модела и да нанесе нов удар в околните дни, с цел да подрони моралния дух на популацията на Украйна в интервала на Новогодишните празници “, пишат от английското военно ведомство.

Latest Defence Intelligence update on the situation in Ukraine - 31 December 2022

Find out more about the UK government`s response:

????????????????
— Ministry of Defence???????? (@DefenceHQ)

Миналата нощ съветските войски обстрелваха Черниговската област, предава уеб сайтът „ Гордон “. За това оповестява началникът на регионалната военна администрация Вячеслав Чаус.

" Миналата нощ врагът нанесе ракетен удар по Черниговшчина. Целта беше едно от военните градчета. По предварителна информация става дума за балистична ракета „ Искандер “, чиято траектория е на практика невероятно да бъде проследена със съществуващите средства за Противовъздушна отбрана “, написа той в Телеграм.

По думите на Чаус при офанзивата няма починали. Той отбелязва, че през последните дни нараства интензивността на обстрела по района.

Вчера съветските окупатори 60 пъти обстрелваха Херсонска област, заяви началникът на регионалната военна администрация Ярослав Янушевич през днешния ден.

" Врагът удари по места, обитаеми с мирни хора посредством артилерия, реактивни системи за залпов огън, миномети и танкове. Самият Херсон Руската федерация нападна 31 пъти. Снарядите са попаднали в газопровода, частни и жилищни домове “, се споделя в известието.

За цялото денонощие, в което региона е подложена на обстрел, са ранени двама души.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР