В навечерието на Нова година България получи шанс за развитие

...
В навечерието на Нова година България получи шанс за развитие
Коментари Харесай

Министър Гвоздейков: До края на 2024 г. България ще стане пълноправен член на Шенген и еврозоната

В навечерието на Нова година България получи късмет за развиване - обществено и икономическо. Шенген е опция за високо икнономическо развиване. Дава опция за бърз достъп до артикули, бърз достъп на хора. Трябва да оценяваме високо това, което се случи.

Това съобщи транспортният министър Георги Гвоздейков в ефира на Българска национална телевизия.

Относно рецензиите, че България не е пълновръстен член на Шенген, транспортният министър съобщи: " Гърция се намира в същото състояние. Тя няма достъп по суша до Шенген. През тази година ще бъде свършена много работа, тъй че България да стане пълновръстен член на Шенген и по суша. "

Австрия се оказа най-големият съперник на присъединението ни към Шенген. Всяка дъражава има върешнополитически настроения, които въздействат на тези ходове. Трябва да оценим труда на хората, които водиха договарянията, да останем оптимисти, че ще осъществим огромната цел - влизане в Шенген. Предстои ни влизане в еврозоната и това ще стане в синхрон, уточни министър Гвоздейков.

Капацитетът на границите е извънредно претрупан. Трябва да бъде омекотен режимът на надзор, само че да бъде изпълняван прецизно. Това ще бъде оценката на Европейска комисия по какъв начин се оправяме с този надзор, сподели още той.

Корабът Верила

Към момента продължава следствието. Двама души от екипажа остават арестувани. Остналите са освобидени и към този момент са по родните си места. Корабът е арестуван. След привършване на следствените дейности, корабът би трябвало да бъде освободен и да се върне в България, означи министърът на превоза.

Корабът " Руен "

Корабът се намира в териториалните води на Сомалия. Екипажът в положително здравословно положение. Няма закани от страна на хората, окупирали екипажа. Текат договаряния за неговото освбождаване, утчони Гвоздейков. По думите му най-вероятно става дума за пари.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР