В навечерието на Националния празник на България – 3 март,

...
В навечерието на Националния празник на България – 3 март,
Коментари Харесай

Ивайловград отбеляза 142 години от Освобождението на България

В навечерието на Националния празник на България – 3 март, община Ивайловград провежда празнично шествие с полагане на венци и цветя пред паметниците на освободителите на на България, с което означи 142-та годишнина от Освобождението на България от османско господство.

В шествието се включиха представители на общинската администрация, общински предприятия, институции, СУ „ Христо Ботев “, Дневен център за деца с увреждания, пенсионерски клубове, тракийски хор „ Яни Попов “ и признателни жители.

През деня венци и цветя бяха положени и в с.Славеево, където възпитаници от СУ „ Христо Ботев “ изнесоха почетни слова, и в с.Плевун, където бе почетена паметта на Капитан Петко Войвода.

По мотив 3-ти март през вчерашния ден потребителите на Дома за остарели хора посетиха Общинския исторически музей в Ивайловград и реализираха „ разходка в миналото”.

Празничната стратегия продължи с церемониален концерт в огромната зала на Народно читалище „ Пробуда 1914 “, в който взеха присъединяване Общинският исторически музей, Групата за художествено слово „ Приятели на поезията “, Камерна групировка „ Армира “, Детската вокална група „ Шастливци “, Извънкласната форма „ Български национални хора “ при СУ „ Христо Ботев “ и Тракийският хор „ Яни Попов “.

С песни, стихове и фолклорни осъществявания на огромни и дребни актьори, празникът беше маркиран по отговарящ метод, в дух на национална горделивост и частици от историята.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР