В навечерието на летния сезон - центърът на Варна въвежда

...
В навечерието на летния сезон - центърът на Варна въвежда
Коментари Харесай

Варна въвежда "синя зона" преди летния сезон

В навечерието на летния сезон - центърът на Варна вкарва " синя зона ". Засега тя ще разполага с малко над 2600 паркоместа и 10 станции за гратис зареждане на електрически автомобили. Предвиден е гратисен интервал, в който няма да се слагат скоби на колите.

Около въвеждането на " синята зона " във Варна тече трескава подготовка и макар че тази потребност стои от години, упованията на хората са спорни, не липсват и терзания. Какви са те?

До края на юни няма да поставят скоби на тези, които не са платили левче за час престой в " синята зона ", а тя започва с разяснителна акция.

За живеещите в обсега на зоната таксата е 5 лв. на месец или 55 лв. годишно за една кола, за втора - двойно. Подаването на декларациите следва - на място в общинското дружество и онлайн.

„ За живеещите в зоната най-важното е да имат непрекъснат адрес в зоната. Отделно автомобилът да бъде техен или да е семеен автомобил, с цел да могат да подадат документи за издаване на такова позволение ”, изясни Младен Иванов от Оперативна програма „ Общински паркинги и Синя зона ”.

За компаниите цената е 150 лв. месечно. Изграждат се още 104 паркоместа за хора с увреждания, а парите от зоната ще влизат в общинския бюджет. От общинското сдружение предизвестяват, че по време на гратисния интервал погрешно паркираните коли ще бъдат репатрирани с паяка, както до момента.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР