В навечерието на летния сезон стана ясно, че 24 плажа

...
В навечерието на летния сезон стана ясно, че 24 плажа
Коментари Харесай

24 плажа в област Варна са без наематели

В навечерието на летния сезон стана ясно, че 24 плажа във Варненска област ще са без наематели. Те към този момент са в листата на неохраняемите линии, за които страната би трябвало да се погрижи и да обезпечи водно избавяне там през лятото.

Варна

За поредна година огромни и атрактивни плажни линии остават без концесионери. Сред тях са плажовете на Камчия и Шкорпиловци. Основната причина да са без стопани е високата концесионна такса.
Стоян Пасев - регионален шеф на Варна: Преди две години таксата за целия комплекс " Камчия " беше 2.5 млн. лева, т.е. условно е разграничен на пет плажа по 500 000 жестоко казано, на половина падна цената на 250 хиляди, само че отново е непостижима очевидно за наемателите и концесионерите.
Около 25 километра плажна линия отвън територията на Община Варна остава без концесионери. Много от плажовете в общините Аврен, Бяла и Долни чифлик са желани и за отмора, и за къмпингуване през лятото.
Стоян Пасев - регионален шеф на Варна: Още повече на територията на Община Бяла знаете за Карадере проблема, там липсва инфраструктура, пречи изобщо за реализирането на каквато и да е тип активност на плажа.
Сериозен финансов проблем за общините е да се грижат за почистването на плажовете без концесионери. Община Аврен би трябвало да се грижи за пясъчната линия на Камчия без да печелят от това.
Стоян Пасев - регионален шеф на Варна: По принцип 40% от концесионните такси влизат за изработката на инфраструктура и довеждаща инфраструктура към атракционната зона.
Експерти са на мнение, че би трябвало да има друга форма за стопанисване на плажовете. Те да бъдат категоризирани и от това да зависи концесионната такса.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР