В навечерието на криза сме, вече започваме да усещаме последиците

...
В навечерието на криза сме, вече започваме да усещаме последиците
Коментари Харесай

Политолог: С танца си Нинова се опитва да напипа новото нормално в политическото пространство

В навечерието на рецесия сме, към този момент започваме да усещаме последствията на войната и в обществен проект. Това сподели в предаването " Панорама " по Българска национална телевизия политологът Борис Попиванов.

В идващите месеци хората ще имат все по-малко разполагаеми приходи. Решаването на тази рецесия би трябвало да бъде непосреден приоритет на държавното управление, съобщи Попиванов.

Най-големият проблем на държавното управление е, че към момента не е държавно управление в смисъл на екип с обща воля, обща тактика, общи цели. Тази неустановеност освен подхранва неустановеност на публичното мнение накъде върви страната, само че се отразява и на политическия климат, и на рецесиите в страната, уточни политическият анализатор.

Дали ще има рецесия в държавното управление и в Народното събрание, сега зависи от Нинова. Що се отнася до стопанската рецесия, спестяванията на българите в банките са чудесни, разяснява политологът Васил Гарнизов.

Ако левицата е същинска, тя няма по какъв начин да не поддържа жертвата в една война. По традиция левицата е и срещу всяка война. Основната лява партия в България – Българска социалистическа партия, се стреми да се преценява с някакви настроения на електората, без да изрази задоволително задълбочена позиция. Българска социалистическа партия би трябвало да изрази доста по-сериозна позиция, съобщи Борис Попиванов.

С този танц за военната помощ и напускането на обединението Нинова се пробва да напипа новото обикновено в политическото пространство. В един миг това доста ще улесни държавното управление и ще затрудни съперниците на кабинета. В момента какво ще се случи с държавно управление, зависи доста от държанието на Нинова. Нинова ще се придържа доста покрай европейската социалдемокрация, тъй като радикалното ляво е заето от Радев и " Възраждане ", предвижда Васил Гарнизов.

Най-вероятно държавното управление ще преживее юни, въпросът е в името на какво. Не виждам да се дискутират задоволително съществени въпроси. Надявам се държавното управление да не влезе в серия разногласия с всички браншове в страната, сходно на държавното управление на Филип Димитров през 90-те, и най-после да се смъкна единствено, сподели още Борис Попиванов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР