В навечерието на Кръстовден хиляди вярващи ще прекарат нощта под

...
В навечерието на Кръстовден хиляди вярващи ще прекарат нощта под
Коментари Харесай

Нощ на чудесата: Хиляди вярващи се молят под откритото небе на Кръстова гора

В навечерието на Кръстовден хиляди вярващи ще прекарат нощта под откритото небе на Кръстова гора в Родопите, с цел да измолят здраве за себе си и околните си.

С вяра за знамение, хиляди християни пристигнаха още през днешния ден следобяд и ще прекарат нощта и утрешния ден на Кръстова гора.

Според поверието тъкмо в 12 часа довечера небето се отваря и Господ слиза на земята и всички молебствия ще бъдат чути, а желанията ще бъдат сбъднати. Кръстовден е един от четирите празници през годината, отдадени на Христовия кръст.

А тъкмо тук - на Кръстова гора, се има вяра, че е заровена и парченце от кръста, на който е разпнат Исус Христос. Точно в 12 часа ще има и празнична литургия.

„ За втора година съм тука. Чувствам се доста добре, заредена и тази година по тази причина отново пристигнах. Моля се за здраве и благополучие на фамилията и на децата ми “, споделя вярваща жена.

Според православния календар в утрешния ден се съблюдава непоколебим пост, а имен ден честват Кръстьо, Кръстил, Кръстина и техните производни.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР