В навечерието на коронацията на британския крал продажбите на сувенири

...
В навечерието на коронацията на британския крал продажбите на сувенири
Коментари Харесай

Бум на продажбите на сувенири и напитки във Великобритания в навечерието на коронацията на крал Чарлз III

В навечерието на коронацията на английския крал продажбите на сувенири и други артикули, свързани с нея, бележат невиждан растеж в Обединеното кралство, осведоми ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Производителят на първокласен порцелан " Халцион дейс " (Halcyon Days) разгласи, че чака приходите от продажбите на изделията от неговата сбирка, основана в чест на коронацията, да доближат до над 1 милион английски лири (1,14 милиона евро).  Компанията е нараснала броя на своите чиновници с 20 на 100 от януари, с цел да може да бъдат създадени още 150 000 порцеланови продукта, над нормалния ѝ производствен потенциал. 

" Като формален снабдител на кралския двор, който обезпечава предмети на изкуството за английското кралско семейство, ние отчитаме повишение на продажбите си по време на значими кралски събития. Коронацията на краля обаче е в действителност знаменателно събитие и ние сме затрупани с поръчки ", споделя основният изпълнителен шеф на " Халцион дейс " Памела Харпър.

Компанията, която ръководи платформата за онлайн търговия " иБей " (eBay), също регистрира скок на продажбите на сувенири, свързани с коронацията на. Търсенето на " кралски плюшени мечета " в електронния магазин се е повишило с над 980 на 100 на седмична база, на възглавнички с надпис " Бог да пази Краля " - с 400 на 100, а на чашите с посвещение " Коронацията на крал Чарлз Трети " - с над 260 на 100.

Нараства и търсенето на предмети, които имат капиталова стойност. Интересът към пощенските марки с облика на " Крал Чарлз " се е удвоил в навечерието на уикенда, а към " сребърни монети, сечени в Кралския монетен двор ", се е нараснал с 200 на 100.

Британската верига от супермаркети " Сейнсбърис " (Sainsbury's) заяви, че е продала панделки с обща дължина от 230,6 километра, както и 22 000 маски с облиците на и на брачната половинка му, кралицата консорт Камила.

Търсенето на облекла в алено, бяло и синьо (цветовете на националното знаме на Великобритания) се е нараснало с 676 на 100 по отношение на предходната седмица, разгласи комерсиалната верига. 

" Сейнсбърис " заяви също, че продажбите на пенливи виновност са скочили със 128 на 100 на годишна база, а тези на британските бутикови виновност " Найтимбер " (Nyetimber) - с 600 на 100, защото клиентите на Острова избират да се почерпят с питиета родно произвеждане по време на идния уикенд, през който ще се състои коронацията.

Британският производител на виновност и спиртни питиета " Бери брос. енд Руд " (Berry Bros. & Rudd) разгласи, че продажбите на британски пенливи виновност са се нараснали с 304 на 100 по отношение на предходната година.

Германската комерсиална верига " Лидл " (Lidl), която има магазини и във Англия, заяви, че продажбите на киш са се нараснали с 33 на 100, защото клиентите са се въодушевили от решението на и брачната половинка му Камила да изберат френския специалитет за публично ядене за така наречен " огромен обяд ", с който британците ще отбележат коронацията на монарха.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР