В навечерието на коледните празници в основите на моста на

...
В навечерието на коледните празници в основите на моста на
Коментари Харесай

Неизвестни бетонирали моста на Колю Фичето в Дряново

В навечерието на коледните празници в основите на моста на Колю Фичето - един от знаците на Дряново, са излети близо 20 кубика бетон . Това настояват общински съветници в сигнал, изпратен до Нова телевизия.

Според тях, това е жестоко посягане над културното завещание. Изливането на бетон компрометира паметника на културата и съществено поврежда структурата му, настояват съветниците.

Според ръководителя на Общински съвет - Дряново Галин Герганов е осъществен вандализъм с моста на Колю Фичето. По думите му без позволение и оповестяване е осъществен ремонт, който той определ я като вандализъм .

" Не може по подобен метод да се прави ремонтът на монумент от локално, бих споделил даже от национално значение. Научих за ремонта от обществените мрежи. Нямам информация за причинителите към този миг, само че допускам кои са . За това сезирах способените органи. На общинска сесия попитахме кмета, само че той отговори, че не знае за причинителя на ремонта ", съобщи ръководителят на Общински съвет - Дряново Галин Герганов.

Според Евтим Костулиев , гражданин на Дряново, мостът бил " тръгнал да се събаря. Дойде компания от Трявна. Това нещо е подаяние от някакъв човек от Дряново. По негова самодейност се прави. Всичко това се прави, с цел да не може мостът да се събори . Имаше заплаха. Камъните са извадени, колкото да се държеше ".

По думите на кмета на Дряново Трифон Панчев евентуално компанията, направила ремонта на моста, е изляла бетона без да пита. Според него това бил политически парадокс . Той изброява последователността на събитията.

През ю ни е получен формален сигнал до общината от жител , който е снимал по какъв начин мостът се държи на един камък . Буквално, в случай че придойде по-голяма река, мостът ще изчезне.

През юли предходният кмет е дал отговор документално, че в най-скоро време, когато реката падне, ще стартира неотложен ремонт . " В общината няма нито контракт, нито социална поръчка. Питах основен проектант, питах и инженера. Най-вероятно компанията, която е направила ремонта, го е направила без да пита в желанието си да резервира моста. Въпросът е, че не знаем по кое време се е случило това ", изясни сегашният кмет на Дряново Трифон Панче в.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР