В навечерието на Коледа 4 момчета от Възпитателното училище в

...
В навечерието на Коледа 4 момчета от Възпитателното училище в
Коментари Харесай

4 момчета избягали от интернат на Коледа, откраднали кола и обрали два магазина

В навечерието на Коледа 4 момчета от Възпитателното учебно заведение в град Завет са избягали и направили серия от обири. Откраднали автомобил, обрали два магазина и заплашили продавачка. Едно от момчетата към този момент е върнато в интерната, друго е в ареста, а останалите две към момента се търсят, споделя Българска национална телевизия.

Във Възпитателното учебно заведение в град Завет има близо 20 момчета с противообществени прояви на възраст сред 14 и 18 години. Младежите са на свободен режим и с тях работят експерти.

В момента в интерната са останали единствено 4 момчета. Останалите за празниците са пуснати да се приберат по домовете си. Четирите момчета избягали още на 23 декември, откраднали кола, само че я зарязали в покрайнините на Завет, разрушили магазин и взели 90 лв., а по-късно в Разград обрали различен магазин и прибрали телефона на продавачката. Хората в Завет споделят, че момчетата постоянно нарушават разпоредбите. Според тях би трябвало да има по-строг надзор, а може би и друг метод, с цел да има в действителност смяна в държанието им.

От полицията в Разград споделиха, че няколко дни по-рано тези младежи са откраднали различен автомобил, който е разгласен за национално търсене. А в основата на тези противообществени прояви са три от тях, които увличат и други. От учебното заведение отхвърлиха коментар, тъй като по случая се води разследване, само че обясниха, че с момчето, което към този момент е върнато в интерната, работи психолог.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР