В навечерието на Коледа – хора стоят близо месец без

...
В навечерието на Коледа – хора стоят близо месец без
Коментари Харесай

Жители на село в Павликенско на бунт заради хронично безводие

В навечерието на Коледа – хора стоят близо месец без вода и то за следващ път. Жителите на великотърновското село Бутово се подвигат на протест поради хроничното безводие. Дори и по това време на годината, когато има повече превалявания и снеготопене, чешмите в селото са сухи. В Бутово има и заселници от други страни, които не схващат, за какво в 21 век обитаемо място в Европейския съюз няма вода.

Хората са оповестили през днешния ден в 10 часа гражданско непокорство и митинг. Те са подготвени да блокират жп линията София-Варна.  Превантивно в селото има и засилено полицейско наличие.

След като в обитаемото място се схванало, че екип на NOVA ще бъде на място, изненадващо в сряда водата била пусната.

„ Интересно е от кое място и по какъв начин пристигна водата. Тази заран вода също имаше. Проблемът с безводието не е от в този момент. Той е от година и не знаме за какво не се взема решение ”, показа в ефира на „ Здравей, България ” жителка на селото.

По думите ѝ водопроводната мрежа е доста остаряла, само че това не е опрощение. „ Искаме самостоятелна комисия, която да направи обход на терена и да откри от кое място идват проблемите ”, акцентира тя.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР