В навечерието на Хелоуин учени проведоха проучване, за да сложат

...
В навечерието на Хелоуин учени проведоха проучване, за да сложат
Коментари Харесай

Стана ясно кой е най-страшният филм в историята на човечеството

В навечерието на Хелоуин учени организираха изследване, с цел да сложат завършек на дългогодишния спор кой филм на ужасите е най-страшен.

Новото изследване набира група доброволци да гледат известни филми на ужасите, до момента в който са свързани към монитори за сърдечен темп. Въз основа на тези данни откривателите съумяха да видят кои филми усилват страха и безпокойството в субектите повече от други.

Екипът откри, че най-страшната сцена е показана във кино лентата Insidious, а най-страшният филм на всички времена е Sinister, пише DailyMail.

Проучването е част от плана Science of Scare, в който откривателите се пробваха да подберат най-страшните филми през последните 4 години.

Отбелязва се, че групата е образувана от 250 участници, оборудвани с монитори за сърдечен темп, които наблюдават виталните им индикатори, до момента в който гледат филми. Изследователите оцениха сърдечната периодичност и вариабилността на сърдечната периодичност. Първият мери броя на сърдечните удари в минута, до момента в който вторият прави оценка измененията в интервала сред сърдечните удари, който се мери в милисекунди.

„ Високият сърдечен темп демонстрира, че сърцето на публиката бие по-силно, което е част от инстинкта „ бий се или бягай “. От друга страна, колкото по-малко време минава сред ударите на сърцето, толкоз по-ужасен става фенът “, споделя Science на Scare Project.

След това екипът комбинира двата индикатора, с цел да оцени всеки филм от 100.

„ Например, детският филм „ Шрек “ има така наречен „ рейтинг на страха “ 3 от 100 “, акцентират откривателите.

Въз основа на тези данни откривателите заключиха, че мистичният филм на ужасите на Скот Дериксън от 2012 година Sinister е най-страшният филм в историята.

„ Когато гледахме този филм, сърдечната периодичност на нашата аудитория се усили с 34%: от 64 на 86 удара в минута през целия филм, само че в най-лошия миг сърдечната периодичност на субектите доближи 131 удара в минута. Интервалите сред сърдечните удари понижиха с 21% ”, споделят откривателите на плана.

И двата индикатора слагат Sinister преди всичко, давайки му резултат от 96 от 100.

В същото време филмът " Insidious " заема четвърто място в листата, само че една от сцените на кино лентата е приета за най-страшната в историята на филмите на ужасите.

Петте най-страшни кино лентата наподобяват по този начин: " Sinister " - 1 място, " Host " - 2 място, " Paranormal Activity. Skinamarink " - 3 място, " Insidious " - 4 място и " The Conjuring " - 5 място.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР