В навечерието на гостуването на Ливърпул мениджърът на Манчестър Сити

...
В навечерието на гостуването на Ливърпул мениджърът на Манчестър Сити
Коментари Харесай

Гуардиола: Горди сме, че ни сравняват с Ливърпул

В навечерието на гостуването на Ливърпул мениджърът на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола не се тормози от нищо. Двата тима са отпред в британското състезание, а през предишния сезон се срещнаха и на полуфиналите в Шампионската лига, където селекцията на Юрген Клоп надви.

“Всеки конфликт с Ливърпул е изцяло друг. Това е топ тим поради метода му на игра. През предишния сезон мърсисайдци победиха доста противници, а освен нас. Ливърпул е един от двата най-велики британски клуба. Опитваме се да се доближим до тях. “Червените” заслужават поздравления за постигнатото през предходната акция. Ние също бяхме поздравени. Трябва да сме горди, че ни съпоставят с Ливърпул. Винаги водещите тимове са били Манчестър Юнайтед и Ливърпул, а по-късно Челси и Арсенал. Сега към този момент сме и ние. Стараем се да се доближим до тях”, съобщи Пеп.

Той разкри, че Кевин Де Бройне може и да попадне в групата за дербито. Халфът се възстановяваше от травма и от няколко дни насам тренира пълноценно. Илкай Гюндоган и Фабиан Делф обаче твърдо са навън.

“Дали визитата ни на Ливърпул е най-тежко ни посещение? Точките против този съперник са същите като и срещи всеки различен. Мач като мач”, добави испанският ментор.

.@DeBruyneKev and @benmendy23 are in the frame to feature on Sunday! #lfcvcity #mancity

Presented by @marathonbet pic.twitter.com/aRT1Gw4Y6y
— Manchester City (@ManCity) October 5, 2018
Гуардиола отбрани отбора от “Анфийлд” след загубата му с 0:1 от Наполи в Шампионската лига през седмицата: “Италианците са извънреден тим, невероятни са. Имат доста добър треньора и играят доста добре. Нивото е доста високо, а и не мисля, че Ливърпул се показа слабо”.

Битката на “Анфийлд” е в неделя от 18:30 часа. Премиър лийг 8 кръг, неделя 7 октомври  Ливърпул 18:30предстои  Манчестър Сити
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР