В навечерието на Евро 2024 ви предлагаме списък с най-бързите

...
В навечерието на Евро 2024 ви предлагаме списък с най-бързите
Коментари Харесай

Стоичков в още една престижна класация – на най-бързите голове

В навечерието на Евро 2024 ви предлагаме лист с най-бързите голове, маркирани в историята на европейските шампионати.

Нищо не дава звук на един мач повече от ранния гол. Той може да проправи пътя към по-оспорван дуел или изцяло да срине прочувствено даден отбор.

В идващия лист ще видите някои от най-бързите голове в историята на Европейските шампионати, а там своето непокътнато място има и Христо Стоичков, естествено.

1:07 мин. - Дмитрий Кириченко (Русия – Гърция 2:1, 20 юни 2004 г.)

Руснакът Кириченко наблюдаваше по какъв начин тимът му губи предходните си мачове от аварийна пейка. Когато треньорът Георги Ярцев го пусна за последния мач от група А, той влезе в историята, като вкара с добре обмислен шут около вратаря Антониос Никополидис единствено след 67 секунди. Това остава най-бързият гол във финалите на Европейските шампионати.

1:21 мин. - Емил Форсберг (Швеция – Полша 3:2, 23 юни 2021 г.)

Нападателят на Република България Лайпциг нанася удар след единствено 81 секунди, с цел да даде преднина на Швеция и да зашемети Полша. Форсберг прибавя втори гол, само че Полша изравнява пет минути преди края на мача. Въпреки това Виктор Клаесон осъществя в четвъртата минута на добавеното време, с цел да обезпечи успеха на скандинавците.

1:40 мин. - Роберт Левандовски (Полша - Португалия 1:1 (3:5 след дузпи), 30 юни 2016 г.)

Без осъществя гол след първите си четири мача, Роберт Левандовски, който влезе и в историята на Бундеслигата, като счупи голмайсторския връх на Герд Мюлер, не можеше да желае по-добро начало против Португалия в четвъртфинала, защото означи след единствено 100 секунди на часовника. За страдание попадението не съумя да донесе успеха, защото Полша загуби от иберийците след дузпи.

1:56 мин. – Люк Шоу (Англия - Италия 1:1 (2:4 след дузпи), 11 юли 2021 г.)

Англия стартира по най-хубавия вероятен метод финала на стадион " Уембли ", когато левия защитник Люк Шоу се разписа отблизо разстояние. Голът на футболиста на Манчестър Юнайтед е най-бързият във край на Европейско състезание. Италия изравни през второто полувреме, преди да завоюва купата с дузпи.

2:00 мин. - Роби Брейди (Франция - Република Ирландия 2:1, 26 юни 2016 г.)

Играейки мач от елиминациите против Франция в Лион, Брейди даде на Ирландия точното начало, от което се нуждаеше, като откри резултата още във втората минута, реализирайки сполучливо дузпа.

Островитяните не можаха да наберат задоволително скорост, с цел да провокират приятна за тях развръзка, защото французите изравниха и завоюваха мача с 2:1.

2:07 мин. - Сергей Алейников (Англия – Съюз на съветските социалистически републики 1:3, 18 юни 1988 г.)

Ранно падение на Глен Ходъл след приключването на две минути разреши на Алейников да се втурне на скорост през центъра и да вкара около вратаря Крис Уудс, като завършекът бе предшестван от изострен завой. Ранният подтик беше значим за Съветския съюз, който печели мача с 3:1 и се класира на полуфинал.

2:14 – Пьотр Ирачек (Гърция -Чехия 1:2, 12 юни 2012 г.)

Пьотр Ирачек, асистиран с хубав пас от Томаш Хубшман, вкара гол против Гърция след 134 секунди, с което дефинира темпото на мача и чехите продължиха, с цел да завоюват в последна сметка с 2:1. Победата разреши на Чехия да грабне първите си точки в груповата фаза.

2:14 мин. - Алън Шиърър (Германия - Англия 1:1 (6:5 след дузпи), 26 юни 1996 г.)

Разделяйки се по сходен метод с Пьотр Ирачек, Шиърър сътвори въодушевление за трогателен полуфинал с Германия, като нанесе удар в границите на 134 секунди игра. Той прояви същински инстинкт на нападател, защото беше на вярното място в верния миг, когато немският пазач Андреас Кьопке отрази волето на Пол Инс. Голът обаче не се оказа решителен, защото Англия отпадна от Европейското състезание след проваляне от Германия с дузпи.

2:25 мин. - Майкъл Оуен (Португалия - Англия 2:2 (6:5 след дузпи), 24 юни 2004 г.)

Майкъл Оуен накара британските сърца да трепнат, откакто се нагърби с отговорността и вкара първия гол за Англия след 145 секунди след началото на мача. Въпреки това след 120 минути футбол двата тима нямаше по какъв начин да дефинират спечелилия, защото резултатът остана 2:2 след спомагателното време и мачът отиде към дузпи. По подигравка на ориста вратарят на Португалия Рикардо, който бе позволил ранния гол, вкара решителния изстрел от бялата точка, с цел да изпрати Португалия на полуфинала.

2.27 мин. - Христо Стоичков (България – Румъния 1:0, 13 юни 1996 г.)

Когато след 147 секунди на мача на " Сейнт Джеймсис Парк " българският ас Стоичков вкара около вратаря на Румъния Богдан Стеля, доста фенове пропуснаха гола, защото към момента не бяха настанени по местата си. Кулминацията на цялата акция бе от неточност на Миодраг Белодедич, която разреши на Стоичков да пробие през сърцето на румънската отбрана, след което да си направи място и да приключи с гол след бърза тупалка.

5.17 мин. - Чус Переда (Испания - Съюз на съветските социалистически републики, 21 юни 1964 г.)

Най-старият гол в листата - испанецът Чус Переда посреща центриране на Луис Суарес от десния фланг и след 317 секунди вкарва топката в мрежата. Испанците не престават напред, откакто печелят мача.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР