В навечерието на експлозията, която уби Дария Дугин, нейният баща,

...
В навечерието на експлозията, която уби Дария Дугин, нейният баща,
Коментари Харесай

Намираме се на огневата линия

В навечерието на детонацията, която умъртви Дария Дугин, нейният татко, философът Александър Дугин, употребява израза „ война през сън “ в канала си в “Телеграм ”, говорейки за безразличието на обществото пред лицето на ужасните събития, които претърпяваме. Това сънливо положение, това вцепенение, се прояви безусловно вечерта на 20 август, ненадейно на място, където наподобява, че не би трябвало да се случва - в имението Захарово край Москва, на фамилния фестивал “Традиция ”, където се събират тези, които поддържат страната си.

Хиляди хора през този ден, движейки се от място на място, слушаха лирика, музика, речи на писатели, историци и философи, в това число самия Дугин, и усещаха единение между тях. Но врагът се промъкна в този празник.

Денят беше дълъг, фестивалът стартира в 11 сутринта и мисля, че до вечерта всички, в това число и тези, които осигуряваха защитата, бяха много изтощени и отпуснати. Епицентърът на вцепенението, сляпото леке от позиция на сигурността, беше по този начин нареченият ВИП-паркинг - огромно име, само че в действителност единствено дребна зона, оградена за участниците във фестивала, за лектори и почетни посетители. Какво не беше наред с този паркинг? От една страна, той беше на разстояние от местата на прекосяване публиката, които се направляваха от защитата на фестивала. За сметка на това дълъг общински паркинг го делеше от автомагистралата, където дежуриха пътни служители на реда. През деня на ВИП-паркинга постоянно имаше доброволци, които посрещаха колите на гостите и ги пропускаха по листата.

Но до девет часа вечерта, когато към този момент беше мрачно и финалният галаконцерт продължаваше на основната сцена, този паркинг беше оставен, защото доброволците към този момент се бяха разпръснали като ненужни. Осветление на практика нямаше. Тръгнах, явно, 10-15 минути преди Дария Дугина и теоретично можех да хвана терористите на мястото на престъплението. Участниците, които участваха в концерта, започнаха да се разотиват по-късно.

Експлозията гръмна в Болшие Вяземи - на няколко минути път с кола от Захарово. Недалеч от известния Горки-10. Можете да изброите още десетина-двадесет от близките села, определени от заможни хора. С други думи, самият избор на мястото на закононарушението изглеждаше като алегорично предизвикателство: елитни селища, резиденции на държавни водачи. “Вижте по какъв начин вършим каквото желаеме на вашата прехвалена Рубльовка ”.

Не по-малко алегоричен е изборът на жертвата. Почти всички отзиви се свеждат до обстоятелството, че нарушителите са се насочили съответно към Александър Дугин: той трябваше да се върне с взривената кола, само че в последния миг взема решение да си тръгне с други хора. Но не бих изключил, че уредниците на терористичната офанзива са се прицелили по едно и също време в две цели, искайки да унищожат дъщерята физически и да пречупят бащата морално.

Кой го направи? Въпреки че към момента няма доказателства, всички незабавно обърнаха взор към Украйна. Въпреки това би било наивно да си представим такова дълбокопроникване на украински диверсанти. Също по този начин не вярвайте на приказките на предателя Иля Пономарьов за " Националната републиканска войска ". По този метод той единствено си надува цената като водач на " опозицията ". Но без значение от чии ръце е осъществено това мръсно дело, гибелта на Дария Дугина би трябвало да се преглежда като следващ ход във войната на Запада против Русия. Това е Западът - и евентуално ще научим нещо за присъединяване на западните разследващи служби в този случай.

Защо мисля по този начин ли? Александър Гелиевич Дугин не заема длъжности в страната, в действителност той е частно лице - интелектуалец, отгледал дъщеря-интелектуалка. Дугин постоянно е забавен за четене, само че той в никакъв случай не е бил неоспорим водач, даже в патриотичния лагер. За неговите възгледи нормално се приказва с известна доза песимизъм. Но това е при нас. Но на Запад се е развил напълно друг облик на Дугин. Факт е, че в западната традиция е признато всяко огромно историческо събитие да стои зад интелектуалците, които са го въодушевили. Например както енциклопедистите стоят зад Великата френска гражданска война. През 2014 година, когато се случи обединяването с Крим, Западът стартира да търси подобен подстрекател - и откри Дугин. По това време списание “Форин Полиси ” го включи в листата на 100-те водещи мислители на света (с формулировката „ За развиване на експанзионистичната идеология на Русия “). Тоест в западния, на първо място англосаксонски, подтекст Дугин значи доста повече, в сравнение с в съветския, той е демонизиран като основния идеологически гуру на модерна Русия. И точно западните центрове за взимане на решения най-вероятно са проектирали терористичната офанзива против Дугин и фамилията му, надявайки се по този метод да обезглавят Русия интелектуално.

Така беше осъществена терористична офанзива не против военни уреди или лица, вземащи решения, а против съветската интелектуална класа, против съветската мисъл, и тази терористична офанзива има забележителна жертва, защото тридесетгодишната Дария Дугина (известна под псевдонима Платонова) е нареченаперспективен мъдрец. И това слага в нова позиция всички съветски интелектуалци и креативен персони, които поддържат нашата войска и страната ни. Например тези, които се показаха в същата " Традиция ". Претърпяхме първата загуба и сме на линията на огъня.

В нова позиция е и проукраинската част от интелектуалната класа. Всичко, което споделиха и направиха преди, в този момент придобива малко по-различен смисъл. Например, ден преди нещастието, редица блогове в този сегмент започнаха да дъвчат листата с 60 участници в идната поетична антология - сякаш " в поддръжка на войната в Украйна ". Но в случай че през вчерашния ден това беше единствено празна клюка, през днешния ден се трансформира в индикация за евентуални цели за терористите. Всъщност под прикритието на " пацифизма " върви подкрепяне на врага, което може да докара до нови кървави последици.

Тези, които са за Русия, и тези, които са срещу нея, през днешния ден са в неравностойно състояние. Първите рискуват живота си освен на фронта, само че и в тила. Вторите не губят нищо, живеят по този начин, като че ли нищо не се е случило. Не е почтено. Трябва да има известна отговорност както за проукраинската агитация, по този начин и за подигравките с съветските герои, един от които в този момент стана Дария Дугина. И тази насмешка в кръга на нашите " пацифисти " закупи ураганна мощ, макар че не бих желал да изтъквам тази безкрайна нечистотия. Всички случаи на сходни насмешки – от директни изказвания до лайкове в обществените мрежи – би трябвало да бъдат регистрирани и всичко това да има мъчителни последици.

Терористите се надяваха да убият мисълта, да убият интелекта. Трябва да отговорим с ново събуждане на мисълта. Време е да се събудим, тъй като врагът, който ни се опълчва, не може да се бори насън.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР