В навечерието на Деня на възрастните хора – 1 октомври,

...
В навечерието на Деня на възрастните хора – 1 октомври,
Коментари Харесай

Йорданка Фандъкова се срещна с възрастни хора в ``Горна баня`` и ``Суходол``

В навечерието на Деня на възрастните хора – 1 октомври, ви приветствам с празника и ви искам здраве и благополучие. Това сподели претендентът за кмет на София Йорданка Фандъкова на среща с възрастни хора в кв. „ Горна баня “ и кв. „ Суходол “.

Фандъкова посети дома за възрастни хора в кв. „ Горна баня “, където живеят 180 души. През последните години беше ремонтирано едното крило на дома и е инсталиран асансьор, който улеснява достъпа на мъчно преносими хора.

„ Планираме да ремонтираме и второто крило и сме подготвени с абстрактен план за газифициране на постройката. Това е значимо, с цел да обезпечи по-екологично отопление, а спестените средства да останат за дома “, сподели още претендентът за кмет.

Йорданка Фандъкова се срещна и с възрастни хора в новооткрития клуб на пенсионера в кв. „ Суходол “. Той е първият в квартала, оголен след ремонт на помещение в кметството. Хората споделиха, че с неспокойствие чакат да
се възвърне читалището „ Просвета “, което към този момент се ремонтира. Извършва се изцяло градивно подсилване, ремонт на покрива, саниране и промяна на дограмата на постройката на читалището.

За 10 години Столичната община сътвори и поддържа близо 30 обществени услуги за пълнолетни и възрастни хора. Това са - 8 Домове за възрастни хора, Центрове за краткотрайно настаняване, Дневни центрове и други Разкрити са домове, които са профилирани за лица с друг тип увреждания, предпазени и преходни жилища.



„ Тази година защитихме европейски план по програмата „ Региони в напредък “, с който да разкрием нови 9 обществени услуги за възрастни хора, както и за пълнолетни лица с увреждания. Важно е, че за 10 години удвоихме броя на обществени услуги, които дава Столична община “, сподели Фандъкова. Предвижда се да бъдат издигнати още Дневен център за поддръжка и 8 здания за основаване на обществени услуги за възрастни хора с разнообразни увреждания.

„ За мен персонално е значимо, че развихме дейностите, които прави общинското дружество „ Социален патронаж “. Като предлагам да разтеглим услугите, които да предлагаме на самотните възрастни хора в домовете им “, добави Фандъкова.

На срещите участва и претендентът за кмет на регион „ Овча купел “ от коалиция ГЕРБ – Съюз на демократичните сили Христина Семерджиева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР